Logo MojaObčina.si
JUTRI
18°C
8°C
NED.
22°C
8°C
Oceni objavo

Poletno dogajanje na placu s Kaševim letnim vrtom!

Lansko leto je KAŠevLetni vrt (KLV) praznoval 25. obletnico, ki je zaradi epidemije žal nismo mogli praznovati tako, kot si jo KLV zasluži. Letošnja posebna edicija na Placu bo še toliko bolj edinstvena in slavnostna – to bo prvo večdnevno dogajanje na sveže prenovljenem Lavričevem trgu, hkrati pa se bo festival, prvič v svoji 26-letni zgodovini, s Pal preselil v sam center mesta.

Čakajo nas trije vikendi pestrega dogajanja, ki se začne v soboto, 24. 7., z večernim koncertom kar treh skupin. Prvi bodo na kitare zaigrali lokalni Tambura Team, ki bodo etno noto nato predali živahnim Čompam, večer pa bo zaključila legendarna skupina Orlek. Glasba bo odmevala še naslednji dve soboti – zapela bo perspektivna mlada pevka Eva Hočevar, gostili bomo kitarista Koala Voice Domna Don Holca in brezčasnega Adija Smolarja, glasbeno popotovanje pa bodo zadnji vikend zaključili avtohtoni Mart, Batista Cadillac in Prismojeni profesorji bluesa.

Pri sestavljanju programa nas je vodila misel na druge organizacije in posledice, ki jih je pustila epidemija. Želeli smo sodelovati z različnimi organizacijami, ki gradijo lokalno okolje, in ga skupaj obuditi v duhu solidarnosti in sodelovanja. Tako se nam obeta odlična nedeljska delavnica, na kateri bomo spoznavali svetovno čili kuhinjo z Adamom Šercem (Chili con Adam), zabavno slikarsko ustvarjanje z Lično hišo (Velika ekspresija) in domišljije polna avantura z Lavričevo hišo in pripovedno obliko 'kamišibaj' (Literarnica na Lavriču).

Nedeljske večere bomo zaključili kulturno in se pripravili na nov začetek tedna. Prvo nedeljo, 25. 7., bomo gostili SiTi teater in predstavo Slovenec in pol ter naslednji vikend nadaljevali v komičnem stilu, saj bodo avgust odprli štirje stand-up komiki – Gašper Bergant, Eldar Omerčič, Matic Kokošar in lokalni Blaž Curk. Nazadnje bomo obujali spomine na prostrana potovanja in si privoščili pohod po Španiji s Tjašo Blaško, ruzakom in flaško.

Obetajo se nam trije ravno prav začinjeni vikendi, polni glasbe, barve, domišljije, smeha in avanture. Čeprav smo v zadnjem letu spoznali meje svojega obstoja, te v kulturi od nekdaj ne obstajajo. Lepo vabljeni, da svoja obzorja razširite z nami.

Urška Čuk, predsednica KAŠ

Oglejte si tudi