Logo MojaObčina.si
JUTRI
18°C
6°C
NED.
22°C
9°C
Oceni objavo

Majske športne igre 2018

V počastitev občinskega praznika 5. maja v Ajdovščini, je DU Ajdovščina organiziralo že 33. športne igre v balinanju in pikadu.
Balinanje je konec aprila potekalo v športnem parku Pale. Mednarodnega ženskega turnirja Društev upokojencev se je udeležilo 14 ekip iz Vipave, Kanala, Postojne, Solkana, Pivke, Mirne na Dolenjskem, Medane, Lovrana, Sovodnje, Ljubljana – Moste, Prvačine, Vrtojbe, Tolmina, Nove Gorice in Ajdovščine. Najboljše ženske ekipe:

1. mesto Tolmin,

2. mesto Lovran,

3. mesto Vrtojba

4. mesto Prvačina

Moškega  turnirja se je udeležilo 12 društev upokojencev in sicer: Vipava, Kanal, Postojna, Solkan, Pivka, Mirna na Dolenjskem, Medana, Branik, Vrtojba, Tolmin, Nova Gorica, in Ajdovščina.

Najboljše moške ekipe:

1. mesto Ajdovščina

2. mesto Tolmin

3. mesto Medana

4. mesto  Mirna na Dolenjskem.

Ob tej priliki je Ljuban Saša prejel priznanje za 30 let, Marjan Mihelj pa za 10 let uspešnega delovanja v balinarski sekciji DU Ajdovščina.

Čestitke vsem za uspešno športno udejstvovanje v društvih.

Majski turnir v pikadu je v začetku maja potekal v telovadnici OŠ Šturje. Udeležilo se ga je 10 moških in 8 ženskih ekip iz društev upokojencev. Povabljeni so bili iz društev upokojencev: Loška dolina, Deskle-Anhovo, Idrija, Kanal, Gaberje, Bovec, Logatec, Solkan, Vipava in gostitelji iz Ajdovščine.

Najboljše moške ekipe:
1. Loška dolina
2. Deskle- Anhovo
3. Idrija

Najboljše ženske ekipe:
1. Kanal
2. Ajdovščina
3. Bovec 
Posamezni najboljši iz moških vrst je bil Branko Oblak iz Loške doline, prvo mesto pri ženskah pa je osvojila Magda Rijavec iz DU Ajdovščina.

Vsa tekmovanja so potekala nemoteno in uspešno ob veliki pomoči prostovoljk iz DU Ajdovščina.
Nevenka Vidmar
Foto: Alenka N. Bizjak, Ivan Skvarča in Nevenka Vidmar

Oglejte si tudi