Občine: Brežice, Kostanjevica na Krki, Krško, Radeče, Sevnica Občine: Benedikt, Cerkvenjak, Cirkulane, Destrnik, Dornava, Duplek, Gorišnica, Hajdina, Hoče-Slivnica, Juršinci, Kidričevo, Kungota, Lenart, Lovrenc na Pohorju, Majšperk, Makole, Maribor, Markovci, Miklavž na Dravskem polju, Oplotnica, Ormož, Pesnica, Podlehnik, Poljčane, Ptuj, Rače-Fram, Ruše, Selnica ob Dravi, Slovenska Bistrica, Središče ob Dravi, Starše, Sveta Ana, Sveta Trojica v Slovenskih goricah, Sveti Andraž v Slovenskih goricah, Sveti Jurij v Slovenskih goricah, Sveti Tomaž, Šentilj, Trnovska vas, Videm, Zavrč, Žetale Občine: Borovnica, Brezovica, Dobrepolje, Dobrova-Polhov Gradec, Dol pri Ljubljani, Domžale, Grosuplje, Horjul, Ig, Ivančna Gorica, Kamnik, Komenda, Litija, Ljubljana, Log - Dragomer, Logatec, Lukovica, Medvode, Mengeš, Moravče, Škofljica, Šmartno pri Litiji, Trzin, Velike Lašče, Vodice, Vrhnika Občine: Bloke, Cerknica, Ilirska Bistrica, Loška dolina, Pivka, Postojna Občine: Ajdovščina, Bovec, Brda, Cerkno, Idrija, Kanal ob Soči, Kobarid, Miren-Kostanjevica, Nova Gorica, Renče-Vogrsko, Šempeter-Vrtojba, Tolmin, Vipava Občine: Apače, Beltinci, Cankova, Črenšovci, Dobrovnik, Gornja Radgona, Gornji Petrovci, Grad, Hodoš, Kobilje, Križevci, Kuzma, Lendava, Ljutomer, Moravske Toplice, Murska Sobota, Odranci, Puconci, Radenci, Razkrižje, Rogašovci, Sveti Jurij ob Ščavnici, Šalovci, Tišina, Turnišče, Velika Polana, Veržej Občine: Črnomelj, Dolenjske Toplice, Kočevje, Kostel, Loški Potok, Metlika, Mirna, Mirna Peč, Mokronog-Trebelno, Novo mesto, Osilnica, Ribnica, Semič, Sodražica, Straža, Šentjernej, Šentrupert, Škocjan, Šmarješke Toplice, Trebnje, Žužemberk Občine: Ankaran, Divača, Hrpelje-Kozina, Izola, Komen, Koper, Piran, Sežana Občine: Hrastnik, Trbovlje, Zagorje ob Savi Občine: Bistrica ob Sotli, Braslovče, Celje, Dobje, Dobrna, Gornji Grad, Kozje, Laško, Ljubno, Luče, Mozirje, Nazarje, Podčetrtek, Polzela, Prebold, Rečica ob Savinji, Rogaška Slatina, Rogatec, Slovenske Konjice, Solčava, Šentjur, Šmarje pri Jelšah, Šmartno ob Paki, Šoštanj, Štore, Tabor, Velenje, Vitanje, Vojnik, Vransko, Zreče, Žalec Občine: Črna na Koroškem, Dravograd, Mežica, Mislinja, Muta, Podvelka, Prevalje, Radlje ob Dravi, Ravne na Koroškem, Ribnica na Pohorju, Slovenj Gradec, Vuzenica Občine: Bled, Bohinj, Cerklje na Gorenjskem, Gorenja vas-Poljane, Gorje, Jesenice, Jezersko, Kranj, Kranjska Gora, Naklo, Preddvor, Radovljica, Šenčur, Škofja Loka, Tržič, Železniki, Žiri, Žirovnica Ajdovščina
JUTRI
25°C
12°C
SOB.
25°C
12°C
Oceni objavo

Koledar dogodkov dnevnega centra

V dnevnem centru RK Ajdovščina, na Tovarniški cesti 3.g (poleg gasilskega doma), v mesecu aprilu napovedujemo naslednje brezplačne dogodke:

Program individualne brezplačne 'Učne pomoči za osnovno šolo', se izvaja vsak dan od ponedeljka do petka v popoldanskem času do 18. ure. Za učno pomoč nas lahko kontaktirate na 053664930 / 051430722 ali na e-naslov: ajdovscina.ozrk@ozrks.si. Učna pomoč poteka po predhodnem dogovoru. Namenjena je otrokom iz socialno šibkejših družin.

Program za otroke petkov 'ŽIV ŽAV', kjer bomo imeli kuharsko delavnico z otroki, dne 20.4.2018. Poteka enkrat mesečno - zadnji petek v mesecu od 15. do 17. ure popoldan. Več informacij na 053664930 / 051430722 ali na e-naslov: ajdovscina.ozrk@ozrks.si.

Program za brezposelne - svetovanje, pomoč pri pisanju prošenj, pomoč pri iskanju zaposlitve in pomoč pri povezovanju z delodajalci. Z vsakim se individualno pogovorimo. Svetovanje poteka po predhodnem dogovoru. Kontaktirate nas lahko na 053664930 / 051430722 ali na e-naslov: ajdovscina.ozrk@ozrks.si.

Program pomoč starejšim – program izvajamo na terenu, na domu oseb, ki so onemogle in potrebujejo pomoč. Nudimo lahko nakup živil v trgovini, pomoč v paketih RK za socialno ogrožene, družabništvo in podobno. Pomoč poteka po predhodnem dogovoru. Kontaktirate nas lahko na 053664930 / 051430722 ali na e-naslov: ajdovscina.ozrk@ozrks.si.

Delavnice izdelovanja rož iz najlonk - vsak petek od 9:30 do 11:30. Vljudno vabljeni vsi, ki imate željo po ustvarjanju.

Delavnica 'Vzgoja in presajanje rastlin' - dne, 9.4.2018 ob 14. uri popoldan. Vodila jo bo floristka in cvetličarka, ki ima veliko izkušenj in znanja na tem področju. Bliža se čas, ko se narava prebuja in mi z njo. Začela se bodo opravila na vrtu, poskrbeli bomo za ureditev okolice hiše, zasadili balkonska korita … Mogoče potrebujete na tem področju dodatno znanje? Pripravili smo vam delavnico o vzgoji rastlin, kjer se bomo podučili, kako ravnati s sadikami, njihovo vzgojo, gnojenjem, umestitivijo v prostor … Dotaknili se bomo tudi spomladanskih zelišč; enoletnic primernih za balkonske zasaditve ter sobnih rastlin. Izdelali bomo podtaknjenec, zasadili nasadek in se pogovorili o vaših morebitnih težavah, ki se pojavljajo pri vzgoji rastlin. S seboj lahko prinesete rastlino, ki vam ne uspeva najbolje in skupaj bomo poiskali rešitev.

Dne, 10.4.2018 od 17. do 19. ure, organiziramo v našem dnevnem centru RK Ajdovščina, predavanje na temo 'Demenca in nega dementnega bolnika ter Parkinsonova bolezen in nega parkinsonovega bolnika', ki jo bo vodila ga. Majda Sulič - višja medicinska sestra, z večletnimi delovnimi izkušnjami v zdravstvu. Na predavanju bomo izvedeli: "Kaj je demenca, vrste demence, dejavniki tveganja in zdravljenje, demenca in svojci, oskrba bolnika z demenco." V drugem delu predavanja pa bomo izvedeli, kaj je Parkinsonova bolezen, značilnosti teh bolnikov in njihova oskrba na domu. Predavanje je namenjeno svojcem, ki živijo z bolnikom in tudi drugim. Predstavitev naj bi bila v sklopu predavanj na temo: Najpogostejša obolenja in nega bolnika, če bo dovolj zanimanja. Obvezne prijave na : 053664930 / 051430722 ali e-naslov.: ajdovscina.ozrk@ozrks.si .

Izmenjevalnica, vsako tretjo soboto v mesecu. Tudi v mesecu aprilu dne, 21.4.2018 bomo nadaljevali z izmenjevalnico v našem dnevnem centru RK. Prihajajo toplejši dnevi, zato je čas, da si ponovno osvežimo garderobo. Na izmenjavo lahko prinesete, kak kos oblačila, ki ga zamenjate za drugo oblačilo. S tem si lahko osvežimo garderobo brez nepotrebnega zapravljanja denarja in podaljšamo življenjsko dobo oblekam, ki bi v nasprotnem primeru ostale pozabljene v omarah oz. bi romale v smeti. Vsi, ki ste se udeležili prejšnjih delavnic in tudi novi ste vljudno vabljeni!

Delavnica nega obraza z naravno kozmetiko bo dne, 24.4.2018 OB 17. uri. Delavnico bo vodila ga. Nataša Brecelj iz Salona TIA. V uvodu boste slišali nekaj osnovnih informacij o 'Aromaterapiji in Aromakozmetiki', v nadaljevanju pa nasvete o negi kože obraza. Izdelali bomo obrazno masko in serum z eteričnim oljem sivke.Vsak udeleženec bo prejel negovalna izdelka. Obvezne prijave na delavnico na : 053664930 / 051430722 ali e-naslov.: ajdovscina.ozrk@ozrks.si. Vljudno vabljeni!

Delavnica Gong Kopel, ki bo v mesecu aprilu dne, 25.4.2018 ob 18.00 uri. Organiziramo antistresno 'Gong Kopel' in nanjo vabimo vse, ki si želijo sprostitve in uživanja ob zvokih in vibracijah gonga. Gong Kopel bo vodila priznana gong terapevtka ga.Taša Turk. S seboj prinesite debelejšo ležalno blazino, toplo odejo, plastenko vode in se prepustite zvočnemu popotovanju.

Delavnica 'Nabiranje in priprava divjeužitnih rastlin'

Zbirno mesto: Dom krajanov Žapuže dne, 26.4.2018 od 8:30 do 13:30 ure. Delavnico bo vodila ga. Sandra Subotič. Na delavnici se bomo naučili prepoznati rastline, poiskati rastišča, pogledali si bomo kako se pripravi hrano iz divjih rastlin ... Regrat, divji hmelj, penuše, čemaž, regačica, kopriva, tolščak in drugi pleveli so užitne rastline, ki rastejo same. Kje? Na vrtovih in potkah, ob potokih, med gredicami, za hišo, v zapuščenih kotičkih v bližini hiš, travnikih, na robu gozda ... 

Z divje rastočimi užitnimi rastlinami si izboljšamo svojo zdravstveno sliko, naberemo telesno kondicijo, razgledamo po že pozabljeni okolici in nenazadnje se koristno družimo z našimi najbližnjimi, prijatelji, sorodniki in znanci iz okolice. Za pripravo moramo pa točno poznati in ločevati med užitnimi divjimi rastlinami in njihovimi ne tako redkimi dvojnicami. Vse to in še več si lahko privoščite na dopoldanskem sprehodu po obrobju Ajdovščine in Žapuž ter na hitrem kulinaričnem tečaju in degustaciji. Trajanje delavnice je cca. 5 ur. Primerna je za polnoletne. Zaradi lažje organizacije in pogostitve prosimo za prijavo do 20.4.2018 na tel. 05.3664.930 ali 051.430.722 ali e-mail: ajdovscina.ozrk@ozrks.si.

Lepo vabljeni!

 

Oglejte si tudi