Logo MojaObčina.si
DANES
12°C
7°C
JUTRI
13°C
7°C
Oceni objavo

Občni zbor Agrarne skupnosti Otlica in Predmeja

Člani Agrarne skupnosti Otlica in Predmeja smo se 5. oktobra zbrali na rednem občnem zboru, ki je potekal v kulturni dvorani na Otlici. Po uvodnih formalnostih in registraciji prisotnih, je upravni odbor AS predstavil delo in aktivnosti iz preteklega mandatnega obdobja. Poudarek je bil na skrbi za gospodarjenje s premoženjem - gre predvsem za gospodarjenje z gozdovi. Tukaj gre zahvala vsem, ki so nam pri tem pomagali; Zavodu za gozdove RS, KE Ajdovščina, družbi SGG Tolmin, ter vsem, ki so izvajali gozdno spravilna in gradbena dela.

Poleg uspešnega gospodarjenja s premoženjem gre omeniti tudi sodelovanje z Občino Ajdovščina, kjer smo sodelovali pri odmerah občinskih kategoriziranih cest, katere potekajo tudi preko zemljišč, ki so v lasti AS ter z Direkcijo za državne ceste pri odmerah državnih cest.

Upravni odbor je podal glavne usmeritve in predloge za nadaljno delo. Sledilo je preimenovanje agrarne skupnosti in sicer iz AS Otlica in Predmeja v AS Dol-Otlica. Po preimenovanju smo sprejeli nova pravila, ki so bila osnova za novo registracijo skupnosti. V skladu z novimi pravili smo izvolili tudi nove organe agrarne skupnosti.

Sprejetje novih pravil nam je omogočilo tudi obravnavo in sprejem premoženjsko pravnih zadev. Sprejeti so bili predlogi prodaje in nakupa oziroma zamenjave zemljišč ter odkupi solastninskih deležev.

Za konec še zahvala predstavniku UE Ajdovščina g. Breščaku, ki je bedel nad zakonitostjo poteka občnega zbora in vsem članom AS, ki so se v tako velikem številu odzvali in prisostvovali občnemu zboru.

Alfonz Krapež

Oglejte si tudi