Logo MojaObčina.si
DANES
16°C
4°C
JUTRI
18°C
8°C
Oceni objavo

Hvala, dobri ljudje

Bliža se konec leta in prav je, da se s hvaležnostjo spomnimo vseh, ki pomagajo, da v nacionalnih medijih ne beremo o Vipavski dolini, kjer so lačni otroci, zapuščeni starostniki ali družine, ki so jim odklopili vodo, elektriko ali jih celo deložirali. Tudi pri nas se sicer tudi to dogaja, vendar ima vsaka medalja dve plati in najbolj pomembna je tista, ki pomaga prebroditi krizo in podpira vsakega, da se tudi sam izkoplje iz težav.

Sodelavke in sodelavci Karitas se trudimo, da s spoštovanjem prisluhnemo in po svoji moči pomagamo. Mi ponudimo samo roke, čas in znanje, dobri ljudje ste tisti, ki nam zaupate. Morda nekaj številk, ki pričajo, o razvejani mreži dobrodelnosti. 

V Centru karitas v Ajdovščini še vedno redno pomagamo več kot 200 družinam in posameznikom s hrano in higienskimi potrebščinami. V letošnjem letu smo razdelili skoraj 60 ton hrane. S pomočjo lokalne skupnosti smo mnogim med njimi poravnali nujne položnice. 200 otrok je prejelo pomoč pri nakupu šolskih potrebščin, 23 jih je vključenih v redno obliko pomoči – posvojitev na razdaljo.

Hvala občini Ajdovščina in Vipava, ki namenita proračunska sredstva za pomoč. Hvala vsem župnijam, ki nabirko Velikega četrtka in Nedelje namenijo za pomoč revnim. Hvala vsem, ki darujete na banki ali v košarice, ki jih imamo po trgovinah skozi vse leto ali pa samo pred prazniki. Še posebej hvala, ker ste darovali svoj dar v izrednih primerih, predvsem družini z dvema bolnima otrokoma in za streho nad glavo.

Hvala vsem, ki pomagate pri Umetnikih za karitas in razstavah, ki brez prestanka potujejo in vsem, ki pomagajo pri Klicu dobrote. Pomoč je bila potrebna tudi pri letovanju otrok in družin v Soči in Portorožu. Junija je na Brezje poromalo več kot 350 naših starih in bolnih občanov. Med nami so tudi brezdomni v Malorci. Hvala, ker z naklonjenostjo sprejemate njihovo stisko. Ne smemo pozabiti pa tudi na program Popoldan na cesti. Tu bom rekla predvsem hvala Mladi karitas in nekaterim upokojenim učiteljicam, ki darujejo svoj čas in znanje pri učni pomoči. 

Skratka, mozaik dobrote je, brez zlatih okraskov, velik in večen – hvala. Obilo blagoslova vsem!

 

Jožica Ličen

Oglejte si tudi