Logo MojaObčina.si
DANES
18°C
6°C
JUTRI
22°C
9°C
Oceni objavo

Letna skupščina Društva Abstinent Vipavske doline

V ponedeljek, 4. marca 2024, smo imeli člani Društva Abstinent Vipavske doline redno letno skupščino, ki je bila letos tudi volilna.
Na začetku nas je pozdravil predsednik društva Ivan, ki smo mu tudi zaupali vodenje skupščine. Pregledali smo delovanje društva v letu 2023 (pregled je bil bogato opremljen s fotogalerijo) in ugotovili, da smo bili zelo delavni. Terapevt Tomaž je pohvalil sodelovanje vseh članov, je pa izpostavil nekaj bolj grenkih dogodkov v preteklem letu v obliki recidiva (ponovnega pitja) in tudi kakšnega nesoglasja med člani. Ne glede na to je bilo leto v smislu terapevtskega in društvenega dela uspešno.

V finančnem poročilu smo ugotovili, da smo kljub zmanjšanju sredstev leto zaključili s pozitivno ničlo. Potrdili smo vsa poročila in plan za leto 2024, ki ga imamo na zalogi že dve leti (morali smo ga sprejeti leta 2022 za uveljavljanje pravice do državnih sredstev).

Po izglasovani razrešnici staremu vodstvu smo soglasno izvolili novo. Predsednik društva še en mandat ostaja Ivan Hočevar, v ostalih organih pa je nekaj sprememb, za katere upamo, da bodo pozitivno vplivale na delovanje društva.

Naslednja točka je bila podelitev društvenih priznanj. Za dolgoletno abstinenco sta priznanji prejela nekdanja člana Bojan Slokar za 40 let abstinence in Rihard Štor za 30 let abstinence (g. Štor se zaradi bolezni ni udeležil skupščine, priznanje je prevzela hčerka Anita). Za posebno aktivno delo v društvu sta priznanji prejeli Mihela Grča in Marta Vidmar. Mihela je bila predsednica društva, sedaj pa zagnano vodi skupino, Marta pa vzorno vodi računovodsko poslovanje in administracijo.

Po točki razno smo izpeljali še najokusnejši del skupščine in druženje.

D. Turk

Oglejte si tudi