Logo MojaObčina.si
DANES
28°C
8°C
JUTRI
24°C
13°C
Oceni objavo

Ljubljanska vinska pot z vipavskim priokusom

Ljubljanska vinska pot - Martinovanje v Ljubljani je na soboto, 16. novembra, napolnilo ulice in trge stare Ljubljane. Združila je ljubitelje izvrstnih slovenskih vin in dobre zabave z izbranimi vinarji in drugimi ponudniki kulinaričnih dobrot.
Prireditev se je začela z odprtjem pred Mestno hišo in nadaljevala na stojnicah. V atriju Mestne hiše so obiskovalci lahko poizkusili vina, ki so jih na ogled in pokušino pripravile izbrane slovenske občine, ki imajo svoja uradna županska vina, med njimi tudi Občina Ajdovščina. 

Za živahen utrip so poskrbeli številni ljudski godci in plesalci, ki so se na različnih prizoriščih predstavljali skozi ves dan.

Na prireditvi so se predstavili številni ponudniki iz zgornje Vipavske doline: Posestvo Ferjančič in Kletarstvo Petrič, Vina Colja, Vina Krapež, Vina Lazar, Vina Poljšak, Frlanova kmetija, Kmetija Bizjak, Vinska klet Miška, Vina Zgonik, Vina Ussai, Vinarstvo Lisjak, Tilia, Petrič - vina s tradicijo, Vipava 1894 d.d., Kmetija Pipo, Mansus Makovec.

Za informacije o prireditveni in ostali turistični ponudbi Vipavske doline je tudi tokrat poskrbel TIC Ajdovščina.

Dan je minil v prijetnem vinsko-kulinaričnemu vzdušju, zadovoljni so bili vsi - tako ponudniki kot številni obiskovalci, med katerimi je bilo tudi precej tujcev.

kp

Oglejte si tudi