Logo MojaObčina.si
DANES
19°C
14°C
JUTRI
22°C
13°C
Oceni objavo

Letno srečanje članov Kluba zdravljenih alkoholikov Ajdovščina - Vipava

V dvorani Kulturnega doma v Vipavi je v soboto, 17. maja 2014, potekalo letno srečanje članov domačega kluba, ki ga je vodil Miro Murovec. Pridružili so se jim tudi gostje iz drugih primorskih ter notranjskih klubov in nacionalne zveze zdravljenih alkoholikov.

Predsednik kluba Ivan Ličen je podal kratko poročilo minulega leta in k besedi povabil terapevta Tomaža Makovca, ki se po skoraj desetih letih poslavlja od omenjene naloge v Zdravstvenem domu Ajdovščina. Po njegovih besedah je klub varen prostor, ki podpira zavestno odločitev zdravljenja članov in domačih. »Uspešni zdravljenci z utrjeno abstinenco so dragoceni zgled in spodbuda drugim. Treba se je soočiti z resničnostjo, kar sproži zdravilne učinke in procese ter veliko pozitivne energije v klubu,« je poudaril terapevt Makovec.

Prisotne je pozdravil in jim čestital tudi podžupan vipavske občine Alojz Durn, ter zaželel članom, naj ostanejo zvesti svoji odločitvi in dani besedi, kar je v današnji družbi dragocena, a premalo pogosta drža.

Po pozdravnih nagovorih predstavnikov povabljenih klubov in nacionalne zveze so se prisotni razvedrili ob živi glasbi in v prijetnem druženju.

Nadja Ušaj Pregeljc

Oglejte si tudi