Logo MojaObčina.si
JUTRI
18°C
8°C
NED.
22°C
8°C
Oceni objavo

Razstava Vesne Bratina: Ženska, žena in mati

”Tudi v tebi je ta nemirni duh, ta glas tišine, glas strasti, umetnosti.” Tako se je skozi poezijo o gospe Bratini izrazila Vanda Žvanut. Likovno ustvarjanje je veja umetnosti, ki izpolnjuje smisel njenega vsakdana že več kot dvajset let. Slikanje, oblikovanje kamenja in nazadnje keramika, kateri se trenutno najbolj posveča.
Njena dela odsevajo globino in pozitivnost. Pravi, da ji likovno izražanje skozi kamen in glino predstavlja medij, preko katerih nas nagovarja. Prostranost, človeški duh in njegova čustva, zavita v žametne mišice utripajočega srca, izvabi v življenje iz brezoblične gline in okornega kamna.

Vesna Bratina se z različnimi umetniškimi veščinami ukvarja že vrsto let. Aktivna članica društva MOST in trenutna predsednica društva POC je pokukala skozi oči uglednih mentorjev, čigar tečaje – tako keramične kakor tudi kamnoseške in slikarske – je obiskovala.

Meni, da je največji čar gline v neskončnih možnostih popravkov in improvizacij. Postavlja te pred izziv, kako naj se iz nje izvabi popolnost, ko pa je tako podvržena muhavosti in nepredvidljivosti. Kreativnost nam plemeniti življenje, nam sporoča ustvarjalka. Svoje sadove dela razkriva na razstavi v prostorih Ljudske univerze Ajdovščina, pod streho, kjer ima priložnost cveteti vedno več umetnikov.

Prisrčno vabljeni, da si razstavo ogledate do petka, 29. novembra 2017. Za tiste, ki pa boste ostali raje doma, naj vam njena umetnost odzvanja skozi poezijo poprej omenjene gospe Žvanut:

Vse je večno, kar nastalo je iz tebe, zato si več od pozabljenja, neizmerno več od zanikanja, in neskončno več od niča.

 

Avtorica: Romana Ronkali, udeleženka programa PUM-O Ajdovščina.

 

Oglejte si tudi