Logo MojaObčina.si
JUTRI
18°C
8°C
NED.
22°C
8°C
Oceni objavo

Nov album skupine Elabanda

V petek, 13. novembra, je Elabanda predstavila svoj drugi album. Kar šest let so domišljali in domislili nov album z naslovom Facka. Vsem tistim, ki so jo v petek primazali v Baru hiša mladih, so ponudili svež, a hkrati povsem Elabandovski koncert z nekaj starimi in seveda tudi novimi skladbami.
Elabanda se je v šestih letih tudi nekoliko preoblikovala kar zadeva osnovne postave. V letu 2015 pri zasedbi tako ustvarjajo Jure Ferjančič, Mitja Škrlj, Urban Logar, Aljoša Košuta, Peter Mozetič in Matija Ceket.

Novi album, ki se že vrti po raznih radijskih postajah po Sloveniji, je v osnovi nastal s singloma WWW ob wasmih je wblačnu nad Wajdušno in Naj bo moč, za skladbo Dej mi facko pa so fantje posneli tudi videospot.
“Ideje morajo dozoreti”, mi je pred časom zaupal vodja Elabande, Jure Ferjančič, ko sem ga vprašal, zakaj so potrebovali 6 let za izid novega albuma. Vsekakor se je izplačalo, saj novi album hkrati deluje sveže, po drugi strani pa poslušalcu ponuja tipičen zven, ki so ga ljubitelji Elabande vajeni in ga imajo radi. 

PB

Oglejte si tudi