Logo MojaObčina.si
JUTRI
19°C
8°C
SOB.
22°C
8°C
Oceni objavo

Mladi v akciji

Informativno-svetovalna pisarna Ajdovščina vabi mlade, da se nam pridružite pri izvedbi programa mladinske izmenjave v okviru Erasmus +, Mladi v akciji, z naslovom “O. D. A. - overcoming drug addiction”.

Če si star/stara med 18 in 30 let, če bi rad/rada sodeloval/sodelovala v izmenjavi, spoznal/spoznala značilnosti drugih držav, te zanima vsebina programa, živiš v Vipavski dolini, potem te vabimo, da se nam pridružiš pri izvedbi programa. Za več informacij in prijave nam lahko pišeš na pelikan.ajdovscina@gmail.com ali pokličeš na 030 646 946.

Naslov programa je “O. D. A. - overcoming drug addictionin se bo izvajal od 1. 3. 2016 do 31. 8. 2016.

Datum in kraj izvajanja glavne aktivnosti (izmenjava) bo 29. 4. – 8. 5. 2016 v Ajdovščini, drugi udeleženci, mladi, stari med 18 in 30 let, bodo iz Španije, Portugalske, Italije in Hrvaške (skupine s šestimi udeleženci).

Cilji projekta so: povezovanje in sodelovanje z drugimi organizacijami, ki delajo ali pa jih zanima področje dela z mladimi s ciljem preprečevanja odvisnosti, izmenjava izkušenj, neformalno izobraževanje, skrb za zdrav življenjski slog, izmenjava konkretnih izkušenj, opolnomočenje mladih za njihovo nadaljnje delo kot prostovoljci v organizacijah.

Glavne aktivnosti v projektu so pa so spoznavanje osnov odvisnosti, organizacije, ki delajo na področju, seznanitev z neposrednim delom z bivšimi odvisniki ter metode in tehnike, s katerimi se lahko mladi zaposlijo (športne aktivnosti, umetnost) ter tako poskrbijo za zdrav način življenja.

Glavne aktivnosti v projektu bodo izvedene po metodah neformalnega učenja, kot so igranje vlog, snemanje, igre, in podobno v kombinaciji z individualnem delom ter delom v skupini.

Udeleženci bodo skozi aktivnosti projekta pridobili naslednje kompetence: spoznavanje drugega kulturnega okolja, sporazumevanje in komunikacija v drugem jeziku, seznanitev z drugim okoljem, znanja, spretnosti, kompetence s področja odvisnosti, razbijanje stereotipov, veščine komuniciranja, sodelovanja, izražanja, odnos do drugačnih, do druge ciljne populacije, praktična znanja s področja odvisnosti, ravnanja, sodelovanja, povezovanja, iskanja pomoči.

Glavne aktivnosti se bodo navezovale na lokalno okolje, prav tako bodo rezultati projekta vplivali na nadaljnje delo v lokalnem okolju, zato še posebej vabljeni udeleženci, ki živijo v Vipavski dolini (poudarek na občini Ajdovščina in Vipava) ter tisti, ki imajo manj priložnosti zaradi različnih situacij (na primer težke socialne razmere).

Poleg tega pa bodo še stroški udeležbe bodo povrnjeni, pridobljene izkušnje bomo vpisali v orodja za beleženje in priznavanje neformalno pridobljenega znanja (NEFIKS in YOUTHPASS) in možnosti prostovoljnega dela na področju preventive.

Vabljeni!

 

NFORMATIVNO-SVETOVALNA PISARNA

V AJDOVŠČINI

Rizzatova vila, Goriška cesta 17

5270 Ajdovščina

GMS: 030 646 946

pelikan.ajdovscina@gmail.com

 

Oglejte si tudi