Logo MojaObčina.si
JUTRI
17°C
5°C
NED.
16°C
1°C
Oceni objavo

Kombi za fanta in družino

Sodelavci Karitas vipavske dekanije smo že v preteklosti sodelovali pri zbiranju sredstev za pomoč družinam, ki doživljajo različne preizkušnje. Tokrat se je s pobudo za zbiranje zglasil predstavnik Območne obrtno podjetniške zbornice Ajdovščina in sorodnik družine, ki potrebuje pomoč. Povedali so: 

"V družini sta dva otroka, ki sta že pred leti zbolela za bolezen, ki ju je priklenila na invalidski voziček. Starejši sin je na vozičku od svojega 14. leta, mlajši pa od 13. leta. Mama že več let ne hodi v službo in skrbi za sinova, oče pa bi moral že biti v pokoju, vendar je aktivnost svoje zasebne dejavnosti podaljšal, da lahko bolje pomaga svoji družini. Sredstva, zbrana z dobrodelno akcijo, bodo namenjena nakupu kombija ter vgraditvi posebne rampe za lažje nameščanje invalidskih vozičkov v vozilo. Vse to pa bo izjemno olajšalo prevoze bolnih otrok in pomagalo družini, ki se je zaradi bolezni kar dveh otrok znašla v težkih razmerah."

In tako je malo pred Veliko nočjo akcija stekla…ne bom naštevala vseh darovalcev in številnih dogodkov, ker bi verjetno koga izpustila. Ko so me klicali iz TV, da bi tudi oni zbirali sem to povedala pobudnikom in odgovor je bil: "V naši dolini pa nismo tako revni, da ne bi zmogli kupiti enega kombija. Bodite brez skrbi, kar bo zmanjkalo bo prispevalo podjetje, kjer dela oče obeh fantov".  In res 31.189,00 Eur je bilo nakazano iz zbranih sredstev pri Karitas in malo pred Božičem je poklicala mama, da pridemo pogledat kombi. 

Lep, velik kombi, z vsemi dodatki ni bil nič v primerjavi s širokim nasmehom obeh fantov. Vozil je oče, ker je mama rekla, da še ne ve kako se bo naučila na vse te gumbe, pa jo je starejši sin potolažil "Ne boj se mama, jaz sem že vse naštudiral in ti bom povedal". 

 

Ob takih akcijah naša dolina diha dobrodelnost in dobesedno tekmuje v inovativnih idejah za zbiranje potrebne vsote, od najmlajših do najstarejših, zato hvala lepa vsem. 

 

Jožica Ličen 

Oglejte si tudi