Logo MojaObčina.si

Ajdovščina

DANES
11°C
-5°C
JUTRI
5°C
-1°C

Koncert skupin: Carnaval + Sky smokers

3687
Deli


KUD Neznani junak vas vabi v petek, 14.4.2017 na koncert skupin: Carnaval + Sky smokers. Koncert bo v Klubu BAZA v Ajdovščini.


Vrata: ob 21. uri

https://www.facebook.com/events/1860659224182150/

Carnaval

 

 Teža puščavskega rocka, grungerska spevnost, bluzovska odstopanja in funk ritmika iz prepišne zaloške Barake. Kot zastavonošam stoner glasbe pri nas jim v Bazi pripada pokrivanje težkokategornega kitarskega podna.

 

  Carnaval.

  Predstavili nam bodo novi, četrti album z naslovom Miss Universe.

 

 Ljubljanska skupina, ena od zasedb iz zaloške Barake, ki je nastala leta 2004, se je do leta 2005 imenovala Pinocchio Pinchball, potem pa je ime spremenila v Carnaval. Z dodatnim kitaristom se je leta 2008 zasedba s tričlanske razširila v štiričlansko skupino. Po demoizdajah Knez Atula (2004) in Slap in your face (2005) se je leta 2007 skupina udeležila Klubskega maratona. Sledili so izdaje albuma 2 (2009), prvenca 1 (2010), tretjega albuma Tennis Football Basketball (2012), koncerti na različnih prizoriščih, odhod kitarista in menjave v zasedbi skupine.

 Prenovljeni Carnaval, v katerem delujejo in ustvarjajo Ažo (kitara, vokal), Vičo (kitara), Mato (bobni), Sacco (bas), je maja 2016 z izdajo EPja Big Fish napovedal četrti album.

 Carnaval je devet avtorskih skladb za album Miss Universe posnel s tonskim mojstrom Danijelom Tomšičem (Danchi Sound Studio), za miks je poskrbel Vitja Balžalorsky, mastering albuma je delo Gregorja Zemljiča (Earresistible Studio), naslovnica in oblikovanje pa Hanne Juta Kozar.

 Zvok zasedbe se napaja v tradiciji prašnih puščavskih krajin, širi z bluesovsko sproščenostjo in brusi z metalsko agresijo ter noiserskimi izbruhi, na vrhu neprebojnega zvočnega zidu kitar pa poslušalca motri od pušče in vetra utrjen glas. Carnaval na novem albumu Miss Universe pronicljivo in z dobršno mero pikrosti popisuje svet in človeštvo, obenem pa svoje oko neprizanesljivo, a humorno upira v človeka samega, njegove želje, upe, strahove in sanjarjenja.

 Koncertna premiera Miss Universe je bila v ljubljanski Gala Hali 21. decembra – na dan uradnega izida albuma, ki je pri založbi Kapa Records izšel v dveh različicah: kot CD in v digitalni obliki.

 

 Ne zamudite, prinesite copatke ker vas/nas bo sezulo!

 Vabljeni!

 

https://en.wikipedia.org/wiki/Carnaval_(band)

https://www.facebook.com/carnaval.si/

https://www.youtube.com/watch?v=QoIS4g6HWHI

https://www.youtube.com/watch?v=t8ypdc5sn9Q

 

 Sky Smokers

 

 Sky Smokers smo mlada ambiciozna glasbena skupina iz okolice Nove Gorice. Sestavljamo jo štirje člani (dve kitari, bas, bobni in vokal). Ustvarjamo in igramo mešanico novodobne rock glasbe, ki bi ji včasih lahko rekli tudi Alternativni rock. V skupini se čuti vpliv različnih članov skupine in njihov glasbeni okus, saj se naša glasba sprehaja od trših kitarskih riffov do mehkejših balad.

 

https://www.youtube.com/watch?v=0vj06HYKf74


KLUB BAZA

http://www.klub-baza.com

KLUB BAZA AJDOVŠČINA NA FB

https://www.facebook.com/klubbazaajdovscina/?fref=ts  

KUD NEZNANI JUNAK NA FB

https://www.facebook.com/KUD-Neznani-JUNAK-Ajdovščina-1548542232030267/?fref=ts

 

Všečkaj objavo

Oglejte si tudi

Komentarji

Za komentiranje se morate prijaviti.
Na ta prispevek še ni komentarjev. Bodi prvi!