Logo MojaObčina.si
DANES
12°C
7°C
JUTRI
17°C
1°C
Oceni objavo

Vandrovke osvojile Čelkov vrh

Lep sončen torek je našo pohodniško skupino nagradil s čudovitim vremenom in pohodom na Čelkov vrh nad Črnim Vrhom. Že v avtobusu smo začutili, da bo dan bogato obarvan s prelepo naravo
.

Na Črnem Vrhu je najprej sledila Cankarjeva kavica, ki je zbistrila naše glave pred pohodom. Avtobus nas je zapeljal še nekaj ovinkov navzgor, nato smo izstopili in že zakorakali na stransko pot, ki vodi na Čelkov vrh.  Naš vodnik Milan nas je vodil po široki makadamski poti  proti cilju in vedeli smo,  da  je to pot  že večkrat prehodil. Veliko nam je sproti  pripovedoval.

Pot se je začela rahlo vzpenjati in bolj in  bolj ko smo lezli proti vrhu, več snega je bilo. Drevesa so bila pobeljena od ivja, veje smrek so se upogibale pod težo snega , ponekod je bila pot že malo ledena. Burja je podila oblake  in modra jasnina je preplavila nebo. Ivje  je odnašalo z dreves in imeli smo občutek močnega sneženja. Bilo je kar nekaj stopinj pod ničlo. Zimska idila kot v pravljici!  Na polno smo srkale te lepote. Poslikala sem vse, kar se je ponujalo , da  bo še dolgo za  spomin.

Čelkov vrh je na višini 1106 m in se nahaja južno od kraja  Črni Vrh. Na vrhu se nahajata  vpisna skrinjica in žig. Od tu je lep razgled proti Julijcem, Karavankam, Kamniško Savinjskim Alpam ter bližnjim hribom.

 Ena od pohodnic je izjavila, da je bil to njen najlepši pohod do zdaj, pa smo že veliko lepega videle in doživele, ampak ta zimska pravljica se nam je  najbolj vtisnila v spomin.

Zahvaljujemo se vsem, ki so omogočili ta pohod, hvala vodniku Milanu in upamo, da se še kdaj povzpnemo na Čelkov vrh pa ne glede  na letni čas. Vsak letni čas ima namreč svoje čare.

Hvala in priporočamo ogled.

Zapisala:  Fani Šurca

Foto:  Fani  Šurca  in  Milan  Jerman

Oglejte si tudi