Logo MojaObčina.si
DANES
16°C
3°C
JUTRI
18°C
7°C
Oceni objavo

Dejanja za Vrhniko!

Severna obvoznica in program projektov za razbremenitev prometa
Promet po magistralni cesti skozi občino je kritično zgoščen. Zato je potrebno speljati tranzitni promet mimo mesta, po že več let predvideni severni obvoznici. Potrebno je zgraditi AC priključek izven centra mesta, priključek na novo obvoznico in novo smer magistralke proti Borovnici (brez vpliva na spomenik kulture Bistra). Preveriti in modernizirati je treba vse obstoječe cestne objekte, ki so namenjeni umirjanju in urejanju prometa in razmisliti o ureditvi novih, predvsem skozi center mesta.

 

Celostna ureditev obstoječih poslovnih con

Obstoječe poslovne cone bomo uredili s potrebno dokumentacijo in s tem omogočili prihod novih podjetij, ter tako ustvarili pogoje za nova delovna mesta.

Dokončanje kanalizacije in centralne čistilne naprave, sprejem ekoloških zavez
Odpraviti je treba neznosen smrad, ki se širi iz raznih objektov za predelavo raznoraznih odpadkov. Izgradnja centralne čistilne naprave v naši občini mora biti prioriteta vseh, saj lahko le s pravilno obdelavo odplak poskrbimo za čisto Ljubljanico in podtalnico, ter s tem našega okolja. Pravilno in pošteno je treba obračunati komunalni prispevek, da ne bo prihajalo do nepotrebnih zapletov in anomalij.

Dogovor z državo glede uporabe površin, ki so v državni lasti
Na Vrhniki je že več let praktično izpraznjena vojašnica na Stari Vrhniki. Vsa poslopja bolj ali manj propadajo, nejasni so načrti države za revitalizacijo le teh. Zavod za varstvo kulturne dediščine je park v vojašnici s spomenikom 1. tankovski brigadi NOVJ razglasil za kulturni spomenik. Občina si mora prizadevati za dovoljenje za skrb in urejanje parka, v ostalih stavbah bi morali izvajati športne, kulturne ali turistične programe. Prostora je dovolj tudi za ustanovitev srednje šole in prostore državne uprave.

Povezava mesta in okolice, vzpostavitev in ureditev mreže športnih površin in objektov
Potrebno je ustvarjati zaupanje in povezovanje vseh delov naše občine, od vasi do centra mesta. Z vseobčinskimi projekti bomo razvili identiteto Vrhnike. Športne površine in objekti morajo biti smiselno izkoriščeni večino dni v letu. V skoraj vsakem kraju obstajajo take površine, ki jih bomo povezali v enotno mrežo z namenom boljše izkoriščenosti (različna ligaška in druga občinska tekmovanja, rekreacija, šolski šport, ipd...).

Delovanje javnih zavodov v dobro občank in občanov
Javni zavodi morajo poslovati racionalno in poslovno vzdržno. Predvidevamo preverbo delovanja in sprejemljivost organizacije določenih služb, ki bi bile lahko skupne za več javnih zavodov v občini. Skupaj z mladimi bomo preverili možnosti in uveljavili vse potrebne ukrepe za ustanovitev mladinskega centra Vrhnika, ki bo mladim dajal možnost kulturnega, športnega in drugega ustvarjanja v naši občini.

Oglejte si tudi