Logo MojaObčina.si
DANES
12°C
7°C
JUTRI
17°C
1°C
Oceni objavo

Kino Bevke: Z legendami v novo filmsko sezono

Novembra se v Kinu Bevke začenja nova filmska sezona. Začeli bomo z velikimi legendami, ki že desetletja navdušujejo bralce in gledalce po vsem svetu.
Mali princ, literarni junak otroške domišljije, je lani našel svoje mesto tudi na velikem platnu, v animirani domišljijski pustolovščini. Nekoliko starejša, a polna nenavadnih domislic in optimizma, tudi ko gre vse narobe, sta Pat in Mat, junaka češke animirane serije z malih ekranov, ob katerih so odraščale mnoge, tudi slovenske generacije. Vabljeni v Kino Bevke, kjer vas novembra na velikem platnu čakajo brezčasne legende, Veseli december pa bo prinesel filmska doživetja za različne okuse in generacije!

Nedelja, 13. november ob 18h

A JE TO: PAT IN MAT, animirana komedija, M. Beneš, Češka, 2016, brez dialogov

Junaka priljubljene češke animirane serije A je to!, Pat in Mat, sta se nam prikupila s svojim bolj ali manj uspešnimi, vedno komičnimi hišnimi popravili. V spomin na čase pravih risank, ki so zaznamovale mladost mnogokaterih generacij, legendarna domača mojstra prihajata na velika platna s čisto novimi dogodivščinami.

 

Nedelja, 27. november ob 18h

MALI PRINC, animirana domišljijska pustolovščina, M. Osborne, Francija, Italija, 2015, sinhronizirano

Mala deklica se pod maminim vodstvom pripravlja na vpis v prestižno šolo. Sprejemni izpiti so težavni in zanje se je treba učiti vse poletje. Dolgočasno rutino prekine Letalec, čudaški prijazni stari sosed, ki ji odpre vrata v nenavaden svet, v katerem je vse mogoče. Pripoveduje ji zgodbo o Malem princu, ki ga je srečal davno nazaj, po letalski nesreči sredi puščave. Tako se začne dekličino ganljivo popotovanje v lastno domišljijo, kjer sreča Malega princa in se z njim odpravi do njegovega asteroida. Skupaj ponovno odkrijeta čarobnost otroštva, deklica pa spozna, da resnično pomembne reči lahko vidi le s srcem.

 

Nedelja, 4. december ob 18h

GAŠPER IN PETRA NA SAFARIJU, družinski film, A.L. Naess, Norveška, 4+ pripovedovanje v slo

Gašper in Petra sta še vedno nerazdružljiva. Tokrat se odpravita vse tja do Afrike, kjer Petrina mama pomaga prijateljici Ann v veterinarski kliniki na farmi. Prvič lahko v živo občudujeta slone, žirafe, noje in zebre, a od vseh živali jima je najbolj pri srcu levji mladič Leo, ki je ostal brez mame. Gašper in Petra se odločita, da jo bosta poiskala. Pri razburljivi pustolovščini, v kateri srečujeta divje živali, ubereta neznane poti ter sta na sledi ilegalnim lovcem, jima pomagata zvesti plišasti igrači Levček in gospa Zajklja, pa tudi novi prijateljici iz Afrike, deklica Tiri in njena plišasta igrača Turte.

 

Nedelja, 11. december ob 18h

KRVAVI ZAŠČITNIK, akcijski triler, J-F. Richet, Francija, 2016

17-letna Lydia (Erin Moriarty) pobegne, ko ji vodja narkomanske tolpe, ki je tudi njen fant, podtakne krajo ogromne količine denarja nevarnim preprodajalcem. Lydia ima le enega zaveznika na tem svetu. To je njen oče John Link (Mel Gibson), večna zguba, motoristični odpadnik in nekdanji zapornik. Tokrat je neomajen, da bo svojo hčerko zaščitil in vsaj enkrat v življenju ravnal pravilno.

 

Nedelja, 18. december ob 18h

OKUS ŽIVLJENJA, drama, N. Kavasse, Japonska, 2016

Sentaro vodi majhno slaščičarno z dorayakiji – tradicionalnimi japonskimi palačinkami, polnjenimi s sladkim fižolovim namazom. Nekega dne ga obišče živahna starka Tokue in ponudi, da bi mu pomagala pri delu. Santaro se obotavlja, a ko poskusi njen doma narejeni namaz, jo le vzame v službo. Mali posel se razcveta, a tako Sentaro kot starka nosita v sebi skrivnost …
Z veseljem vas pričakujemo!

ekipa Kina Bevke

 

Oglejte si tudi