Logo MojaObčina.si
DANES
16°C
-0°C
JUTRI
19°C
3°C
Oceni objavo

S PESMIJO PO KOROŠKI

Spoštovani abonenti in vsi ljubitelji gledališča ter lepe slovenske pesmi,

v petek, 6. marca 2015, ob 19.30 smo v Kulturni dom Vransko povabili Mešani pevski zbor iz Šmartnega ob Paki. V igri in pesmi nam bodo predstavili prelepe koroške pesmi.

S predstavo se vam želimo zahvaliti za zvestobo  ter navdušiti za prihodnjo abonmajsko sezono, hkrati pa počastiti marčevske praznične dni. 

Vstopnine ne bo. Vabljeni.

 

MePZ Šmartno ob Paki je januarja 2013 dopolnil 15 let delovanja. Vseskozi velja za dober mešani zbor, o čemer pričajo dobre strokovne ocene ter rezultati iz pevskih revij in tekmovanj. Vsako leto se predstavlja na reviji odraslih pevskih zborov, 5x so sodelovali na regijskem srečanju, kjer so osvojili 2x srebrno in 1x bronasto plaketo. Poleg ostalih nastopov pa vsako leto ob zaključku leta v Šmartnem pripravijo Božično - Novoletni koncert, v Gorenju že nekaj let koncert ob Materinskem dnevu, ob koncu sezone pa še letni koncert. 

Najbolj pa si bodo zapomnili sodelovanje v oddaji RTV SLO – Spet doma – Med dvema zboroma, kjer so zmagali s 23.279 glasovi. Zagotovo je to velik prispevek k propagandi zbora, kot tudi kraja Šmartno ob Paki. To jim je prineslo nove izzive: sodelovali so na prireditvi Slovenec leta, skupaj s Tomažem Domiceljem, imeli so edinstveno priložnost zapeti skupaj z legendarno skupino Pepel in Kri ter Heleno Blagne, preizkusili so oder kongresnega centra Brdo pri Kranju z glasbeno skupino Victory in Nuško Drašček, še posebej pa si bodo pevci zapomnili lanski nastop v Gallusovi dvorani Cankarjevega doma, kjer so zapeli zmagovalno pesem iz oddaje Med dvema zboroma Ljubim te Slovenija. Nastopati na tem odru ob prepolni dvorani je res nekaj nepozabnega.

V letu 2011 je zbor prejel Plaketo občine Šmartno ob Paki za vidni prispevek na kulturnem področju.

Lani so kar dvakrat sodelovali tudi v oddaji RTV Slovenija: Moja Slovenija.

Pred-lani so s koncertom obeležili 15 let delovanja in zopet navdušili številno občinstvo z raznolikim sporedom, pečat tega koncerta so zaključne skladbe s koreografijo.

V lanskem letu so se lotili projekta koroških pesmi in se s scenarijem njihove pevke Maje Bubuk poizkusili tudi v igralskih sposobnostih. Zanimiva prireditev s pristno domačo sceno je navdušila številno publiko.

Oglejte si tudi