Logo MojaObčina.si
DANES
16°C
-0°C
JUTRI
19°C
3°C
Oceni objavo

Koncert za krajevni praznik

Pa se je spet zgodilo nekaj lepega. Frankolovčani smo v petek, 20. maja, praznovali svoj krajevni praznik in zadovoljstvo je bilo v vseh nas. Nastopajoči so bili srečni, ker so prepevali številčnemu občinstvu, nagrajencem sveta KS Frankolovo so se lesketala v rokah priznanja, gledalci v dvorani pa smo imeli le to nalogo, da smo se predali dogajanju na odru in uživali.
Ob številnih, že izpeljanih prireditvah, se je ta večer zgodila osrednja slovesnost, ki se je po končani slavnostni seji sveta KS Frankolovo nadaljevala v večnamenski dvorani. Pevci Moškega pevskega zbora Anton Bezenšek Frankolovo in njihov zborovodja Franci Kolar so pripravili letni koncert in na ogled postavili delo iztekajoče se pevske sezone. Skozi majski večer so nas popeljali z všečnim programom, nam prepevali o mlatičih, o materah, pa o ljubezni, med nas pa so prinesli še delček Slovencem tako ljube dalmatinske pesmi. Očitno so si zaželeli še ženske družbe in v goste povabili koga drugega kot ženske, pravzaprav dame. To so bile pevke Ženskega pevskega zbora KUD Ljubečna, ki jih vodi Vida Bukovac. S seboj so prinesle malho, polno pesmi, ki so jih z lahkoto in posebnim šarmom »stresle« med občinstvo. Če je glasba jezik duha in če njene skrite strune vibrirajo med srcem pevca in dušo poslušalca, potem so bile vibracije popolne in občutne. Še bolj občutno pa je večletno delo in številna prizadevanja nekaterih krajanov, ki svojo energijo in čas dajejo za lepše življenje domačega kraja. Takšnih ljudi k sreči ni malo.

 

Svet KS Frankolovo je izrekel javno zahvalo štirim zaslužnim krajanom, predsednik Dušan Horvat pa jim je podelil priznanja. Prejeli so jih:

 

1. Jožica KUZMAN -  za dolgoletno delo v Društvu Talon Frankolovo in organizacijah v kraju. Je blagajničarka društva vse od ustanovitve v letu 2001 in njegova aktivna članica. To nalogo opravlja vestno in skrbno, vedno pa je pripravljena pomagati in z dobro voljo ter optimizmom razrešiti vse probleme in poiskati najboljše rešitve za vse. Ni ji žal časa, da je društveno življenje živo in zanimivo. Je tudi aktivna članica Društva kmečkih žena Celje -Štore in Društva Preporod.

 

2. Franci RAVNAK -  za dolgoletno delo v Prostovoljnem gasilskem društvu Frankolovo in pomoč ostalim društvom.  Aktiven član PGD je že 41 let, o njegovih dejavnostih pričajo številna gasilska priznanja. Kot operativni gasilec je vedno prisoten na vseh intervencijah, za delo pa poprime tudi pri vseh ostalih akcijah v gasilskem domu. Je podpoveljnik društva, to funkcijo opravlja že od leta 2002, svoje gasilske izkušnje pa posreduje tudi kot sodnik gasilsko-športnih disciplin. V letih med 1998 - 2006 je bil tudi član Sveta KS Frankolovo.

 

3. Karli ČRETNIK -  za dolgoletno delo v Turističnem društvu Frankolovo ter skrbi pri ohranjanju in obnavljanju cerkvenih objektov in okolice. Če mu le čas dopušča, se odzove, ko je potrebna pomoč. Udeležuje se vseh akcij društva, ki jih ni malo, delo opravi hitro in natančno, pri čemer s humorjem in dobro voljo povezuje člane. V zadnjih letih je tudi član nadzornega odbora društva. Prav tako vestno skrbi za okolico cerkve, župnišča in parka med šolo in cerkvijo. Po njegovi zaslugi je okolica cerkve vedno lepo urejena, še posebej pred prireditvami in prazniki.

 

4. Leon GREGORC -  za delovanje v PGD Frankolovo, za dolgoletno delo v Prosvetnem društvu Anton Bezenšek Frankolovo in zlasti za aktivno delovanje v moškem pevskem zboru tega društva. Njegovo članstvo v PGD Frankolovo sega v leta 1980 – 1998, sodeloval je tudi pri izgradnji gasilskega doma. Že skoraj 20 let je član MoPZ Anton Bezenšek, pet let pa tudi njegov predsednik. Kot dolgoletni član izvršnega odbora istoimenskega društva pa aktivno sodeluje tudi pri organizaciji prireditev in drugih dejavnostih društva. Prav tako je član pevske skupine Družina Gregorc, ki je lani obeležila 20 let ljudskega prepevanja. Ker je Leon vinogradnik, je tudi član Vinogradniško – vinarskega društva Vojnik.

 

Vsem nagrajencem iskreno čestitamo!

 

Star slovenski pregovor pravi: »Če zapustiš praznike, prazniki zapustijo tebe«. Frankolovčani praznika k sreči nismo zapustili, ampak smo mu po vsem tem še skupaj nazdravili, predvsem pa smo nazdravili drug drugemu in še posebej letošnjim nagrajencem.

 

 

 

                                                                                                          Sonja Jakop

Oglejte si tudi