Logo MojaObčina.si
JUTRI
21°C
9°C
ČET.
20°C
11°C
Oceni objavo

Farni praznik v Vojniku

V nedeljo, 28. avgusta 2011, smo v Vojniku praznovali farni praznik svetega Jerneja. Slovesno mašo je v zahvalo za svoj 60. življenjski jubilej daroval domačin Jože Špes, dekan in župnik v Brestanici.

Vsako leto se zadnjo ali predzadnjo nedeljo v avgustu v Vojniku zberemo ob praznovanju farnega zavetnika svetega Jerneja. Kot ponavadi domači župnik Anton Perger povabi k slovesni sveti maši domače duhovnike, tisti, ki praznuje kakšen jubilej, pa vodi sveto mašo. Letos je bil to Jože Špes, ki službuje kot župnik in dekan v Brestanici, ki jo imenujemo tudi slovenski Lurd, saj je bazilika posvečena lurški Materi Božji.

Po procesiji, ki se je odvijala v okolici cerkve in kjer so sodelovali pevci Mešanega cerkvenega pevskega zbora sv. Jerneja Vojnik pod vodstvom prof. Tomaža Marčiča in godba na pihala Celje.  Ob somaševanju domačega župnika Antona Pergerja, Franca Brecla in Mateja Jakopiča, smo prisluhnili jubilantovim besedam, ki so bile konkretne, razumljive in spodbudne za vsakega, ki jim je prisluhnil. Zapel je domači pevski zbor, ki se mu je pridružil še otroški zbor.

Po končani sveti maši so člani Karitas postregli s hrano in pijačo, ki so jo pripravile nekatere skrbne gospodinje in dobri vinogradniki. Še nebo je poskrbelo, da je razgrnilo med Sonce in Zemljo meglice in je bilo druženje zelo prijetno.

V popoldanskem času so se srečali tudi domači in dekanijski duhovniki, za kar vsako leto poskrbi domači župnik.

 

Milena Jurgec

 

Oglejte si tudi