Logo MojaObčina.si
JUTRI
21°C
9°C
ČET.
20°C
11°C
Oceni objavo

Strelsko društvo bratov Dobrotinškov zmagovalec dopisne lige

V četrtek, 23. 2. 2017, smo sodelovali na finalu dopisne lige sosednjih društev. Na domačem strelišču smo streljali 5 krogov, zaključni 6. krog za skupinsko uvrstitev pa v Doliču. Ekipno smo osvojili 1. mesto. Za uvrstitev posamično smo prvič tekmovali po pravilih državnega prvenstva. Predhodni rezultati niso bili pomembni oziroma le toliko, da je prvih 8 najboljših strelcev iz vsake kategorije streljalo na izločitev. Tekmovalci so bili tako še pod dodatnim pritiskom, ker so morali vsak strel sprožiti po navodilih in časovnih omejitvah. Za nami je bila zelo zanimiva izkušnja, če bomo kdaj nastopili na državnem prvenstvu.

Ekipno so 1. mesto dosegli Matjaž Žgajner, Janez Pintar, Saška Nerat in rezerva Jernej Obad. Jernej je vskočil v finalu, ker Matjažu Žgajnerju ni šlo po načrtih. Posamično je v kategoriji strelcev do 60 let 1. mesto osvojil Janez Pintar, v kategoriji nad 60 let je 3. mesto osvojil Dušan Ravnikar. Med ženskami je 1. mesto osvojila Saška Nerat.


Vsem čestitam za dosežene  rezultate in se vam zahvaljujem za sodelovanje na tekmah, čeprav startnino plačujemo sami, kar ni zanemarljivo, če pomislimo, da je za vsako startnino treba odšteti 15 €. Večja društva startnino za tekmovanja poravnajo iz društvenega denarja, mi pa nimamo pokroviteljev, ker ni pravega zanimanja za naše delovanje, čeprav dosegamo vedno boljše rezultate.

Če kdo želi prispevati našemu društvu, je vabljen.

Tekst: Franc Lebič
Foto: Dušan Ravnikar

Oglejte si tudi