Logo MojaObčina.si
DANES
16°C
-0°C
JUTRI
19°C
3°C
Oceni objavo

Poslovil se je Jure Vovk

V petek, 24. julija 2015, se je za vedno poslovil spoštovani Jure Vovk, dolgoletni odgovorni urednik občinskega glasila Ogledalo in spletnega portala za Občino Vojnik – Moja Občina.

Jure Vovk je pot v vlogi odgovornega urednika začel aprila 2008. Takrat je v svojem prvem uvodniku zapisal, da upa, da bo uspešno, predvsem pa s pomočjo bralk in bralcev nadaljeval delo urejanja in izdajanja glasila. V preteklih mesecih se je odločil, da je napočil čas za zamenjavo urednika. V letošnji junijski, 106. številki se je od bralcev kot urednik poslovil. Pod njegovo uredniško roko je nastalo 41 številk.

 

Le dan po četrtkovi seji Občinskega sveta Občine Vojnik, ko je sklep o razrešitvi z mesta odgovornega urednika in člana uredniškega odbora začel veljati in ko je občinski svet na predlog Komisije za mandatna vprašanja, volitve in imenovanja potrdil novi uredniški imeni, Tjašo Podergajs za tiskano glasilo in Leo Sreš za spletni medij, se je Jure Vovk za vedno poslovil.

 

Jure Vovk je sedem let uspešno in odgovorno urednikoval tiskanemu glasilu, kasneje tudi spletnemu mediju. Jureta se bomo spominjali po njegovi delavnosti, lokalni pripadnosti, izkušnjah in znanju s področja komuniciranja. Ustvarjal je aktualno in zanimivo glasilo. S svojo prisotnostjo na dogodkih, zapisano besedo in fotografijami je mnogim dogodkom v naših krajih dal dodatno težo in jih ovekovečil.

 

Jure je bil človek, ki je znal prisluhniti, pomagati in sodelovati. S srcem in največjo mero odgovornosti je bil predan Ogledalu tako rekoč 24 ur na dan.

 

 

Spoštovani Jure,

v intervjuju ob izidu 100. številke Ogledala si nam povedal: »Ubral sem pot, ki zagotavlja vse večjo branost in prepoznavnost glasila tudi izven meja naše občine.«

To je pod tvojim aktivnim urednikovanjem tudi uspelo in se uresničilo.

Hvala. Pogrešali te bomo in se te vedno spominjali.

Počivaj v miru.

 

Vsem žalujočim ob izgubi dragega Jureta izrekamo iskreno sožalje.

 

Župan Branko Petre, Občinski svet Občine Vojnik,

Uredniški odbor Ogledala in Občinska uprava Občine Vojnik

Oglejte si tudi