Logo MojaObčina.si
JUTRI
19°C
12°C
ČET.
22°C
9°C
Oceni objavo

Čarobno prepletanje glasbenih zvrsti

Občina Vojnik in grad Lemberg sta ob praznovanju občinskega praznika v soboto, 26. septembra 2015, na lemberškem gradu organizirala edinstven glasbeni dogodek prepletanja raznih glasbenih zvrsti. Nad prijetnim glasbenim vzdušjem v grajskih prostorih sta bila poleg obiskovalcev še posebej navdušena župan Občine Vojnik Branko Petre in lastnik gradu Lemberg Franci Zidar, ki sta v uvodu zbrane goste tudi nagovorila. Dobro razpoloženje, ki ga je s kulinaričnim razvajanjem ob zaključku še dodatno popestrilo Turistično društvo Nova Cerkev, je bilo obojestransko; ogromen aplavz nastopajočim glasbenim mojstrom na eni strani in navdušenje glasbenikov nad čarobnim prostorom na drugi z željo, da grajsko skrivnostnost še kdaj polepšajo z glasbeno zgodbo.
Goran Bojčevski kvartet, ki je tokrat nastopal brez pianista Dejana Berdena, je glasbeni projekt, v katerem so moči združili sami mednarodno priznani glasbeniki z visoko izobrazbo in svetovnimi referencami. Goran Bojčevski je magisterij iz klarineta končal na slovitem salzburškem Mozarteumu z najvišjo oceno, harmonikar Tomaž Marčič je diplomiral na Visoki šoli za glasbo v Trossingenu, podiplomski študij pa končal leta 2004 na Visoki šoli za glasbo v Würzburgu. Miha Koren je kontrabas in baskitaro začel igrati na Glasbeni šoli v Velenju, kasneje pa je svojo izobrazbo nadaljeval v Gradcu, kjer je sodeloval z velikimi imeni jazz glasbe. Dejan Berden je profesor glasbe in vrhunski instrumentalist. Kvartet izvaja predvsem avtorsko glasbo Bojčevskega in tudi balkanske standarde v etno-jazz preobleki.

 

Glasbeniki vsak na svojem področju predstavljajo vrh dovršenosti, ko pa se posamezne energije zlijejo v eno samo, dobimo čisto posebno zgodbo. Zgodbo, ki dokazuje, da je prepletanje raznih glasbenih zvrsti ne zgolj mogoče, ampak čarobno.

 

Tjaša Podergajs
Foto: arhiv občine

 

Oglejte si tudi