Komisija v sestavi: predsednik g. Edvard Kužner in člani g. Rado Jonak, g. Franci Korošec, g. Viktor Štokojnik, g. Bojan Trkaj so ocenjevanje, ki je potekalo v prijaznem okolju Štokovnikove gorce v Voljčjih jamah, opravili po ustaljenih kriterijih. Da je ocenjevanje potekalo nemoteno in pod dobrimi pogoji dela, so poskrbeli: vodja tekmovanja g. Mirko Krašovec ter tehnična ekipa: vodja Miran Kovač in člani Franc Bezovšek, Peter Martič, Karmen in Mateja Zajc ter administrator Urban Podrgajs.
Ocenjeni vzorci salam so bili po oceni strokovne ocenjevalne komisije zelo dobri in kažejo v primerjavi z lanskimi na napredek v kvaliteti. Salame so bile ocenjene po uradno veljavni metodi 20 točk, in tako so si pridelovalci lahko prislužili eno od priznanj: priznanje, bronasto priznanje, srebrno priznanje ter zlato priznanje.
Najboljši trije »salamarji« na tretjem ocenjevanju salam – salamijadi v Vojniku so tako bili: Zoran Kovačevič iz Frankolovega s skupno oceno 18,30; sledil mu je Sandi Zvonar iz Vojnika z oceno 18,70. Zlato priznanje in hkrati tudi naziv »salamar leta« pa je prejel Karli Gorišek iz Vojnika s skupno oceno 18,80.
Med samo prireditvijo, na kateri je bila tudi razstava posameznih salam in kruhov, ki so ga napekle po večini članice VVD Vojnik, so obiskovalci tako lahko pokušali te odlične dobrote, hkrati pa je potekalo tudi pokušanje 15 sort vrhunskih vin članov Vinogradniško vinarskega društva Vojnik, katerega je pospremila strokovno bogata beseda g. Draga Medveda, viteza vina evropskega reda vitezov vina.
V vinskih krajih, kakršen je Vojnik, pa poleg trte rastejo še talent, umetnost in glasba. To so dokazali tudi vsi nastopajoči, ki so prireditev popestrili s svojimi glasbenimi točkami. Nastopili so: ansambel Klateži iz Nove Cerkve, Arclinski fantje, David iz Griž, MoPZ KUD Nova Cerkev ter ansambel Mladi gasilci iz Nove Cerkve. Program je povezovala Andreja Štravs.
Prireditev, ki je bila po mnenju obiskovalcev izpeljana na zelo visokem nivoju, je tako minila v znamenju domače salame, h kateri pristoji dober domač kruh, obema pa so pridužili še kozarček doma pridelanega vina ali kot je zapisal g. Edvard Kužner, predsednik ocenjevalne komisije:
»Sozvočje okusov je vrhunec doživetga v tej simbiozi pridelkov. Prepričan sem, da je vsak vinar in vsak salamar vložil v svoje delo veliko znanja in truda, za kar jim vselej lahko rečemo – hvala!«
Andreja Štravs