Izberi drugo občino
Nazadnje izbrane občine

Poišči občino

Registracija
Napoved za petek, 09.12.2016

pretežno jasno
Ponoči bo deloma jasno. Ponekod po nižinah ter ob morju bo megleno. V višje ležečih krajih se bo krepil zahodni veter, ki pa bo le redkokje segel do nižin. Najnižje jutranje temperature bodo od -6 do 0, ob morju okoli 4 stopinje C.
-5°C | 8°C
sobota, 10.12.2016
-8°C | 12°C
nedelja, 11.12.2016
-6°C | 10°C
ponedeljek, 12.12.2016
-2°C | 9°C
torek, 13.12.2016
-2°C | 2°C
Opozorila
Četrtek, 8.12.2016 ob 19h
Dodatnega opozorila ni.
-5°C
8°C
pretežno jasno
Nahajaš se tukaj: Novice Obvestila Društva

Dan rejcev drobnice


DRUŠTVA

| |
06.06.2013      00:22
A A

Dan rejcev drobnice


Člani društva rejcev drobnice CEKIN smo se v soboto zbrali na vsakoletnem strokovnem srečanju. Letos smo za kraj srečanja izbrali Turistično kmetijo Lesjak v Miklavžu pri Taboru.


*
*
Deli:

Naslov prvega predavanja je bil Predelava živil živalskega izvora, ki ga je predstavil Jože Zalar z Višje šole za turizem Bled. Najprej je opisal, kako so uporabni različni deli mesa jagnjetine. Sledil je praktičen prikaz finega razseka ter končne priprave različnih delov mesa, pripravljenih za peko, ter drugo uporabo. Vse več je povpraševanja po izdelkih iz mesa drobnice, ki so že pripravljeni takoj za uporabo. Irena Kos, specialistka za predelavo mesa na KGZS - Zavod Celje, nam je predstavila temo Trženje in registracija obratov za predelavo mesa. Na koncu je še Jakob Verk predstavil primer dobre prakse, saj se že nekaj let ukvarja s predelavo mesa, tudi drobnice. Udeleženci smo si prislužili tudi malico, med dobrotami pa je bila tudi jagnjetina.

 

Rafko Novak





Povezani članki
0 (Bodi prvi!)
Oceni članek
NE ZAMUDI VEČ NOBENE POMEMBNE NOVICE ALI DOGODKA IZ TVOJEGA KRAJA! x
Naroči se na brezplačno tedensko e-izdajo in bodi na tekočem o dogajanju v tvoji občini Vojnik!

100 % skrbno bomo varovali vašo zasebnost in odjavili se boste lahko kadarkoli!
Komentiraj novico

Za komentiranje morate biti prijavljeni. Še nimate uporabniškega imena in gesla? Registrirajte se!
Komentarji 0 komentarjev
Za ta prispevek še ni dodanih komentarjev. Bodi prvi!


Ogledalo
Številka: 113
Izšla: 08.12.2016
Poglej Pdf

Bodite prvi pri oddaji mnenja.