Logo MojaObčina.si
DANES
16°C
-0°C
JUTRI
19°C
3°C
Oceni objavo

Letni koncert MoPZ KUD Nova Cerkev z gosti - oktetom Podoglarji iz Celja

Z letnim koncertom MoPZ KUD Nova Cerkev vsako leto zakroži leto svojega kulturnega udejstvovanja. Letos smo na letni koncert, ki se je odvijal v soboto, 26. 11. 2011, kot gostujoči zbor, povabili oktet Podoglarji iz Celja.

Oktet Podoglarji deluje že 26. leto. V skupini so zbrani amaterski ljubitelji lepega slovenskega petja, ki že vrsto let delujejo pod okriljem Obrtne zbornice Celje. V tem času so imeli veliko koncertov doma in v tujini, prepevali so tudi pri Joževcu v Begunjah, ob obletnici Slavka Avsenika st.

 

V letih delovanja so izdali 3 kasete in 3 zgoščenke, na katerih so posnete umetne in ljudske pesmi različnih avtorjev. V zadnjem obdobju njihovega delovanja pa so se posvetili predvsem priredbam Avsenikovih pesmi, katere so posneli tudi na zadnji zgoščenki, ki je izšla ob njihovi 25. letnici delovanja.

 

Od decembra 2010 naprej oktet umetniško vodi Peter Selčan.

 

Ob verzih bratov Avsenik nam postane toplo pri srcu. Seveda pa te topline na koncertu ne bi bilo brez naših gostov, okteta Podoglarji, ki so nam jo, s priredbami avsenikovih skladb, pomagali pričarati.

 

Zbora sta nastopala izmenjaje vsak s po štirimi skladbami, skupaj pa je vsak zbor zapel po osem skladb.

 

Za konec smo združili moči in večer zaključili s skladbama: Zvezde na nebu gore (avtorjev S&V Avsenika v priredbi Ivana Kneza) in Tiha noč (dalmatinska narodna).

 

Celoten večer je povezovala predsednica našega kulturno-umetniškega društva, ter vsestranska umetnica, Andreja Štravs.

 

MoPZ  KUD Nova Cerkev naslednje leto praznuje 40 let svojega delovanja. Zato vas ob tej priložnosti vabim na slavnostni koncert, ki bo predvidoma konec maja.

 

Za konec še zahvala pevcem obeh zborov, Petru, Andreji ter vsem ostalim, ki ste na kakršen koli način pomagali pri organizaciji in izvedbi koncerta.

 

Vse pa, ki vas glasba in petje veselita, lepo vabim, da se nam pridružite.

 

Rok Kadilnik

 

Oglejte si tudi