Logo MojaObčina.si
DANES
14°C
2°C
JUTRI
17°C
3°C
Oceni objavo

DUISBURG, VICENZA, BRDO PRI KRANJU, MEDVODE, BANJA LUKA …

… je le nekaj krajev, kjer smo se v zadnjem mesecu uspešno predstavile Leyli plesalke!

 

Tamara Borojević je ponovno osvojila 1. mesto na Bellydancer of the World tekmi v Duisburgu, za kar ji v društvu iskreno čestitamo!

 

Skupaj z Leyli plesalkami smo se udeležile tridnevnega Belly Bolly festivala v Vicenzi, ogledale smo si gala show in tekmovanje, sama pa sem se izobraževala tudi na delavnicah pri učiteljicah iz Rusije, Madžarske in Italije ter dobila kup inspiracij za nadaljnje ustvarjanje. Občudovale smo veličastno okrašen center mesta ter uživale v sladkih dobrotah in pestrih prigodah na našem izletu.

 

Vse nismo mogle biti povsod, zato smo si za naš najbolj zaseden vikend v decembru nastope razdelile.

Maša Trček in Mariša Kern, državni prvakinji v orient show kategoriji, sta se s točko Ognjeni princesi predstavili na koncertu radia Kranj na Brdu pri Kranju, Tamara Borojević je s koreografijo Feniksov let zablestela na orientalskem večeru v Medvodah, z mix level skupino Leyli pa smo se istočasno odpravile v Banja Luko, kjer smo preživele nepozaben vikend. Naša gostiteljica, Bojana Dozet iz Plesnega studia Faraon, je organizirala delavnico za plesalke in učiteljice iz BIH in Srbije, na kateri sem poučevala dve krajši koreografiji različnih plesnih tehnik. Nad udeleženkami delavnice sem bila popolnoma navdušena, pokazale so pravo predanost in veselje do učenja in plesa. Pristna gostoljubnost, mesto z dušo, najboljši čevapčiči, nor promet in za konec več kot profesionalno organiziran nastop na plesni predstavi v najlepši zgradbi mesta, dvorani vlade, namesto garderobe pa predsedniški apartma.

 

Ni kaj, v novem letu si želimo še več tovrstnih doživetij, bralcem naših prispevkov pa s srečo, zdravjem in plesom napolnjeno leto 2015.

 

Za KUD Leyli: Iris Šober

Oglejte si tudi