Logo MojaObčina.si
DANES
15°C
0°C
JUTRI
19°C
6°C
Oceni objavo

Obvestilo o spremembi obračuna okoljske dajatve v Občini Starše

Vse občane Občine Starše obveščamo o spremembi obračunovalca okoljske dajatve. Strokovno tehnični del opravil,povezanih z obračunom okoljske dajatve in s tem tudi z izstavitvijo ter poravnavo položnic/plačilnih nalogov zaradi onesnaževanja odpadnih voda za območje Občine Starše izvaja podjetje AGJ - Goran Rebernik s.p. LENART, katero tudi dežura in odpravlja napake v sistemu kanalizacije. Podjetje je bilo izbrano na novem razpisu, ki so ga izvedle Gradnje Starše. Podjetje AGJ Lenart je ponudilo občutno nižjo ceno, kot Komunalno podjetje Ptuj in Nigrad, kateremu ste okoljsko dajatev plačevali do sedaj.

 

Obračun se izvaja na osnovi državne Uredbe o okoljski dajatvi za onesnaževanje okolja zaradi odvajanja

odpadnih voda (Uradni list RS, št. 104/2009 in št. 14/2010), ki določa obveznost plačevanja okoljske dajatve

za onesnaževanje okolja zaradi odvajanja odpadne vode, osnove za obračun okoljske dajatve, njeno višino, zavezance za plačilo okoljske dajatve, način njenega obračunavanja, odmere in plačevanja; ter Odloka o načinu opravljanja lokalne gospodarske javne službe odvajanja in čiščenja komunalne vode v občini. Obračun pa temelji na podatkih iz vodomernih ur, ki jih odčitava komunalno podjetje Ptuj. Kjer pa občani niso priključeni na vodovod in imajo lastne vodnjake, pa se dajatev obračunava glede na število oseb v gospodinjstvih.

V mesecu juniju so bili izdani prvi obračuni s strani podjetja AGJ Lenart, ki se bodo navezovali za nazaj. Prvi

obračun boste prejeli za 4 mesece skupaj, torej od januarja 2012 do aprila 2012. Na položnici je to označeno z namen: okoljska dajatev – obveznost za 05 2012. Za mesec maj 2012 bo sledil samostojen obračun.

Pri obračunu, v katerem bo okoljska dajatev obračunana za 4 mesece skupaj, bodo zneski teh plačilnih nalogov nekoliko višji in zneski nad 56,00 eur bodo razdeljeni na 2 obroka. Posebej opozarjamo, da ne gre za nobeno novo ali dodatno obveznost, pač pa je spremenjen samo izvajalec obračuna! Obračuni, ki jih je do sedaj vsa leta izvajalo podjetje Nigrad d.d., prehajajo na novega izvajalca obračuna, to je podjetje AGJ LENART. Sam sistem obračuna se s tem ne spremeni. Prevzete so obstoječe baze podatkov, ampak napak ne izključujemo, zato pozivamo vse Občane, v kolikor naslov na obračunu ni pravilen ali želijo prejemati plačilne naloge na kateri drugi naslov, naj pokličejo službo za obračun okoljske dajatve.

Vse informacije in reklamacije so torej možne na:

GSM: 051 344 572

fax: 02 7207 108

email: agj@triera.net

vsak dan med 8:00 in 15:00 uro!

Kontaktna oseba:

Jasmina Trojner Kraner, dipl. ekon.

 

Vse občane naprošamo, da ste pri plačilu pozorni na spremembo naziva prejemnika in spremenjeno številko

transakcijskega računa ter vsa plačila izvajate na TRR, ki je naveden na vsakokratni

položnici.

Oglejte si tudi