Logo MojaObčina.si
DANES
16°C
-0°C
JUTRI
19°C
3°C
Oceni objavo

Mladi odločevalci

Mladinski center Dravinjske doline (MCDD) je v sklopu projekta Regionalno stičišče NVO Savinjske regije NOVUS, ki ga financira Ministrstvo za javno upravo, izvedel prvo delavnico na temo spoznavanja demokratičnih in odločevalskih procesov. V aktivnost Mladi odločevalci se je tokrat vključilo 16 mladih iz Gimnazije Slovenske Konjice in Kluba študentov Dravinjske Doline. Na delavnici so se mladi seznanili z odločevalskimi strukturami na lokalni, nacionalni in evropski ravni ter izvedeli, kakšna je funkcija posameznega člena.

Kako deluje Evropski parlament in kakšne so naloge evropskega poslanca, so izvedeli neposredno od evropskega poslanca Franca Bogoviča, ki je po uvodni predstavitvi svoje politične poti odgovarjal na vprašanja mladih. Med drugim je dejal, da je »v politiki prav, da, kar se tiče moralne odgovornosti, ostaneš zvest samemu sebi in da se aktiviraš na tistem področju, na katerem si strokovnjak.«

V nadaljevanju aktivnosti bodo mladi dobili priložnost spoznati delo Občine ter občinskega sveta Slovenske Konjice. Nato bodo simulacijo občinskega sveta izvedli še sami in na tej izglasovali en projekt, ki ga bodo izvedli na področju lokalnega mladinskega polja. Izvedbo bo sofinancirala pisarna evropskega poslanca Franca Bogoviča.

                                                                                                                                    

Vir in foto: MCDD

Oglejte si tudi