Logo MojaObčina.si
JUTRI
21°C
5°C
NED.
25°C
6°C
Oceni objavo

Celje premagalo Sevnico

V nedeljski tekmi med RK Celje PL in RK Sevnica sta obe ekipi prikazali veliko rokometnega znanja. Trenerja sta veliko menjala in spreminjala postavitve v obrambi, igralci pa so odigrali korektno brez težjih prekrškov in nešportnih potez.
Domači trener po naporni poti iz Ukrajine kombiniral postave in poskušal enakomerno porazdelil igralni čas med vse igralce. Nekateri med njimi se morajo dokazovati, da so upravičeni do mesta v ekipi, zato so igrali zares in brez taktiziranja.

Sevnica je začela z najmočnejšo postavo in povedla 2:3, vendar so Celjani po zaslugi Lekaia, Razgorja in Janca prišli do prednosti 9:5. Trener Godec je s pravočasno minuto odmora  prekinil nalet domačinov in spodbudil svoje igralce. Ti so zadeli trikrat zapored in znižali rezultat na 9:8. Dražetič je lepo razigral svoje soigralce in tudi sam pokazal nekaj atraktivnih potez in zadetkov, z menjavami pa so gostje uspešno lovili tempo domačinov. Z borbeno igro v obrambi in obrambami Božiča so Sevničani držali razliko na -1 do 25. minute  (13:12), ko je minuto odmora zahteval domači trener Matić. Spodbuda ali kritika je bila učinkovita, saj so domačini do polčasa naredili delni izid 4:1 in na odmor sta ekipi odšli pri rezultatu 17:13.

Do 41. minute so Celjani vodili za pet (24:19), nato pa v osmih minutah z delnim izidom 7:2 povedli za deset. Zelenovič in Ranevski sta bila v tem obdobju nezaustavljiva, z novo minuto odmora pa je gostujoči trener prekinil slabše minut svoje ekipe. Naredil je nekaj menjav, igralci pa so odgovorno odigrali do konca tekme. Da je tudi trener domačih od svojih igralcev zahteval resno igro do konca, pove tudi podatek, da je v zadnjih 10. minutah in pri občutnem vodstvu, kar dvakrat zahteval minuto odmora. Tekma se je končala z zasluženo zmago Celjanov 36:27.

Strelci pri Celju so bili Lekai in Razgor (1) po 5, Žuran, Ranevski, Skube po 4, Marguč (2), Janc, Zelenovič 3, Blagotinšek in Sliškovič 2, Žabič 1. Deset obramb je zbral Lesjak, dve pa Skok. Za Sevničane so zadeli Dražetič 7 (2), Ošlovnik 4, Djurdjevič in Brilej po 3, po 2 pa Flajs, Gorenjak, Brečko, Bezgovšek in Gjerek. Božič je ubranil 9 strelov, Bratanovič pa 2.

Sevničani se bodo morali hitro regenerirati in pripraviti na novo tekmo, saj že v sredo 23.10.2013 ob 19:30 uri, v Športni dvorani Sevnica gostijo ekipo RK Trimo Trebnje.

Oglejte si tudi