Logo MojaObčina.si
DANES
15°C
0°C
JUTRI
13°C
3°C
Oceni objavo

Sevničani ostajajo neporaženi tudi po derbiju

V soboto 23.11., so mladi s štirimi zmagami ogreli parket za večerni derbi. V goste so namreč prišli igralci RK Pomurje, ki so bili vodilni na lestvici. Sicer z enakim številom točk kot domačini, vendar z boljšo gol razliko.

 

Navijači so napolnili tribune sevniške dvorane in prava rokometna predstava se je začela. Po uvodnem zadetku gostujoče ekipe so domači hitro povedli s 5:1, kar je gostujočega trenerja Potočnjaka prisililo v minuto odmora. Kljub temu so Sevničani ohranili razliko vse do 19. minute, ko so gostujoči izenačili na 9:9. V 21. minuti so gostje z zadetkom iz sedmih metrov povedli na 9:10. Domači trener Plazar je vzel minuto odmora, kar se je hitro odražalo v boljši igri. Sevničani so se od gostov rezultatsko oddaljili po 23.minuti (11:11). Domači vratar Kos je zaklenil vrata, igra v napadu je stekla in polčas se je končal z rezultatom 17:12.

 

Drugi polčas se je nadaljeval v ritmu prvega. Domači so ohranjali razliko v zadetkih kljub številnim izključitvam. Za navdušenje navijačev je v 49.minuti poskrbel domači vratar Kos, ki je odličnim obrambam dodal še zadetek na prazna vrata gostujoče ekipe. Gostujoči trener je sedem minut pred koncem, ob rezultatu 27:20 vzel še zadnjo minuto odmora. Zadnji zadetek za Sevnico je v 54.minuti zadel Janev. Domači trener Plazar je v igro poslal tudi tiste igralce, ki prej niso dobili priložnosti. Gostje so dosegli še šest zadetkov in tekma se je končala z rezultatom 28:26.

 

Članska ekipa RK Sevnica tako po šestih krogih 2.DRL ostaja neporažena. S pridobljenimi točkami na derbiju pa so se povzpeli na sam vrh lestvice.

 

Za Sevnico so igrali: Stegne 3, Vrtovšek, Mrgole 4, Žičkar, Kos 1, Kolman 4, Horjak, Kovač, Kuhar 2, Janev 4, Mastnak, Cigler 6, Kadilnik, Kozole 4, Kroflič, Novšak

Trener: Primož Plazar
Vodja moštva: Iztok Godec

Navijačem se zahvaljujemo za podporo s tribun. Na člansko tekmo vas ponovno vabimo v sredo, 11.12. ob 19:30, ko v goste prihaja ekipa RK Ajdovščina.

Oglejte si tudi