Logo MojaObčina.si
JUTRI
15°C
1°C
SOB.
13°C
4°C
Oceni objavo

Nove točke z gostovanja v Iv. Gorici

V 13. krogu 1. NLB Leasing rokometne lige so Sevničani zabeležili šesto zmago. V gosteh so premagali SVIŠ v Ivančni Gorici z rezultatom 26:28.

Gostje so začeli zelo odločno in v 6. minuti povedli z 0:3. V 16. minuti pri 3:8 za Sevničane je domači trener vzel minuto odmora, vendar so gostje še naprej odlično igrali v obrambi. Strokovni štab Sevničanov je presenetil domače z izredno gibljivo 6:0 obrambo, v vratih pa je nekajkrat dobro posredoval Božič. Proti koncu prvega polčasa so domačini zaigrali bolje in na odmor so odšli samo s tremi zadetki zaostanka (12:15).

V drugem polčasu so Sevničani igrali zelo nezbrano in zapravili kar nekaj čistih priložnosti za zadetek. Dve sedemmetrovki in štiri nasprotne napade, hkrati pa je v obrambi popustila koncentracija. Ko so v 53. minuti domačini povedli z 24:23 se je pričela prava drama. Sevniški navijači so bili zaskrbljeni, da bo zmaga ostala v Ivančni Gorici, a so fantje trenerja Godca pokazali, da so iz pravega testa. Vratar Bratanovič, ki je bil v vratih v drugem polčasu, je obranil nekaj strelov, v napadu pa je Ošlovnik po podajah Dražetiča dvakrat zadel s črte. Domači so v napadu delovali nespretno, gostje pa so si z dobro obrambo priborili nasprotne napade, ki sta jih izkoristila dvakrat Gorenjak in enkrat Brilej, ter prinesla novo zmago Sevničanom.

Za Sevničane so nastopili: vratarja Božič in Bratanovič ( vsak 7 obramb), Dražetič 7 (4), Gorenjak 5, Djurdjevič 4, Brilej 4, Ošlovnik 3, Grušovnik 3, Fižuleto 1, Flajs 1, Bezgovšek, Brečko, Krnc, Cigler, Pernovšek, Gjerek.

Naslednjo tekmo bodo Sevničani igrali že v sredo 4.12.2013 ob 19:30. V sevniški športni dvorani bodo gostili ekipo RK Maribor Branik. Vsi navijači vljudno vabljeni.

Oglejte si tudi