Logo MojaObčina.si
DANES
15°C
3°C
JUTRI
21°C
4°C
Oceni objavo

Šentrupert je spet najbojši

Občina Šentrupert je že drugič prejela priznanje za energetsko najbolj učinkovito občino En.občina med malimi občinami in tudi v absolutni konkurenci. Priznanje potrjuje dosledno sledenje viziji in uresničevanju projektov, ki vodijo k temu, da bo Šentrupert leta 2020 energetsko neodvisna občina.

 

Občina Šentrupert je priznanje Enobčina prejela že v letu 2012, zaradi pravil se lani niso smeli prijaviti, letos pa so dosežek ponovili.

 

To daje vedeti, da Občina Šentrupert dejansko ima vizijo na tem področju, da izvaja primere dobrih praks, za katere pa si želim, da bi se izvajali tudi po celotni naši državi in da Slovenija postane v čim večji meri energetsko samooskrbna in da se večina energije pridela iz lokalnih obnovljivih virov,“ poudarja župan Občine Šentrupert Rupert Gole.

 

Natečaj En.občina 014 letos poteka že peto leto zapored. Namenjen je občinam, ki se zavedajo energetsko učinkovitega ravnanja in v tem vidijo priložnost za izboljšanje energetskega stanja v lokalni skupnosti, manjše stroške za energente in izpolnjevanje evropskih in slovenskih energetskih in okoljskih obvez, nove poslovne priložnosti, ki jih prinašata učinkovita raba energije in uvajanje obnovljivih virov energije, hkrati pa tudi izboljšanje življenjskega standarda občanov in prispevek k varovanju okolja.

 

Za nagrado En.občina se lahko potegujejo vse slovenske občine, razen tistih, ki so prejele nagrado za energetsko najučinkovitejšo občino v preteklem letu. Letošnja priznanja pa so pred nekaj trenutki podelili na Ptuju. V imenu Občine Šentrupert so se dogodka udeležili župan Rupert Gole, višji svetovalec za okolje in prostor dr. Iztok Kovačič, direktor JP Energetika Šentrupert Uroš Pikl in energetski menedžer Marko Kos, priznanja pa so podelili člani strokovne komisije Gorazd Marinček, dr. Vlasta Krmelj in Rajko Leban.

Oglejte si tudi