Logo MojaObčina.si
DANES
21°C
7°C
JUTRI
26°C
6°C
Oceni objavo

Sešli so se na drugi seji

Občinski svet Občine Šentrupert se je včeraj sešel na 2. redni seji v novem mandatu. Na seji so bile v ospredju kadrovske zadeve – odbori in komisije kot posvetovalna telesa občinskega sveta.
V mandatu 2014–2018 bodo nadzorni odbor sestavljali predsednica Nataša Ziherl ter članici Breda Vojnovič in Petra Florjančič. Določili so tudi člane v petih delovnih telesih Občinskega sveta Občine Šentrupert – odbor za okolje in prostore in gospodarske javne službe bo vodil Alojzij Gregorčič, odbor za proračun in finance Matjaž Štrukelj, odbor za gospodarstvo, kmetijstvo in turizem Jurij Bizjak, odbor za družbene dejavnosti Ruža Brcar in statutarno-pravno komisijo Robert Jereb.

 

Občinski svet Občine Šentrupert je na tokratni seji že imenoval odbore in komisije kot svoja delovna telesa. To je prvi korak, ki je pomemben za delo občinskega sveta, saj se vsa gradiva, akte in predpise najprej obravnava na teh odborih, na teh delovnih telesih in delovna telesa podajo mnenje k tem aktom, preden jih občinski svet sploh sprejme. Mislim, da imamo sedaj že postavljeno strukturo občinskih organv in predstavnikov in da bomo res lahko začeli delati,“ pravi direktorica občinske uprave Mateja Jazbec

 

Občinski svet je imenoval svoje predstavnike še v odbor za priznanja, ki ga skupaj imenujeta občinski svet in župan. Občinski svet v ta odbor imenuje tri člane, in sicer je v odbor imenoval svetnico Ružo Brcar, ki bo odbor za priznanje tudi vodila, predstavnika občinskega sveta v tem odboru pa bosta še Alojzij Gregorčič in Maks Franc Kurent. Člani občinskega sveta so imenovali še občinsko volilno komisijo, ki ji bo tudi v prihodnje predsedoval Boštjan Sladič, v Svet za preventivo in vzgojo v cestnem prometu so za predstavnika občinskega sveta imenovali Jožeta Zaplatarja, za urednika občinskega glasila Šentrupert pa Jožeta Zupana.

 

Občinski svet je podal še soglasje k imenovanju Tanje Cuder Udovič za direktorico Knjižnice Pavla Golie Trebnje. 

Oglejte si tudi