Logo MojaObčina.si
DANES
18°C
6°C
JUTRI
22°C
9°C
Oceni objavo

Predstavljen projekt Športni park Šempeter pri Gorici in podpisana pogodba za izvedbo 1. faze

V petek, 19. junija 2015, sta v Coroninijevem dvorcu v Šempetru pri Gorici župan Občine Šempeter-Vrtojba, mag. Milan Turk, in direktor Cestnega podjetja Nova Gorica, Kristjan Mugerli, podpisala pogodbo za izvedbo del v okviru 1. faze izgradnje Športnega parka Šempeter pri Gorici, ki bo postavljen za bolnišnico na območju med železnico in Vrtojbico. Vrednost pogodbeno dogovorjenih storitev znaša z vključenim DDV 118.212,92 EUR, ki jih bo občina pokrila iz proračunskih sredstev.

 

V prvi fazi naložba v izgradnjo športnega parka v Šempetru obsega izgradnjo nogometnega igrišča z umetno travo in kolesarskega poligona za 4cross (ena izmed 4-ih disciplin v gorskem kolesarstvu) namenjenega učenju osnov gorskega kolesarstva ter vadbi. Območje poligona, kjer bo speljana okoli 3oo m dolga kolesarska proga, bo razgibano, z manjšimi nasutji v obliki hribov ter manjšimi depresijami. V severnem delu poligona je predvidena tudi postavitev štartne rampe. Poleg obeh športnih površin bo zgrajene še nekaj potrebne osnovne infrastrukture, da se bo gradnja lahko v prihodnjih letih nadaljevala. Nove pridobitve naj bi po pogodbi izvajalci dokončali do konca septembra.

 

V nadaljevanju pa občina želi na območju med Vrtojbico in železnico postaviti še večnamenski  spremljevalni objekt, urediti igrišči za odbojko na mivki, manjši skate park, vadbene površine za ulično vadbo oziroma street workout, tenis igrišča in še kaj ...

 

Vsa športna igrišča bodo orientiran v smeri S-J. V sklopu športnega parka je predvideno še območje za otroško igrišče ter fitnes v naravi. Za povezavo posameznih športnih območji je predvidena ureditev kolesarske poti in povezovalne pešpoti ter tekaške steze. Celotno območje bo zasajeno z drevjem in grmovnicami, na posameznih območjih pa je predvidena ureditev zelenic.

 

Športni park Šempeter pri Gorici bo nastajal postopoma, saj bo dinamika gradnje v naslednjih letih odvisna od razpoložljivih sredstev.

Oglejte si tudi