Logo MojaObčina.si
DANES
16°C
4°C
JUTRI
18°C
8°C
Oceni objavo

Pozor: za četrtek razglašen rdeči alarm

Agencija republike Slovenije za okolje (ARSO) je razglasila rdeči alarm za večino Slovenije zaradi pričakovanih obilnih padavin! Ob obilnem deževju, ki se obeta v prihodnjih dneh, bodo reke po državi močno naraščale. Danes popoldne se pričakuje najprej močnejši porast hudournikov in vodotokov v zahodni Sloveniji, v noči na četrtek in v četrtek pa tudi drugod po Sloveniji. Pri tem lahko posamezne reke presežejo opozorilne pretoke in poplavijo. Deževje bo predvidoma trajalo do vključno sobote.


V noči na četrtek bodo lahko ob intenzivnih padavinah močneje narasle reke na območju severozahodne in jugozahodne Slovenije, zlasti reke v Zgornjem Posočju, Goriških Brdih, v porečjih Vipave in reke Reke. Ne približujte se naraslim vodotokom in ne vozite čez poplavno vodo, ker že 60 cm deroče vode lahko odnese večino večjih vozil!

 

Poziv Civilne zaščite Občine Šempeter-Vrtojba

 

Civilna zaščita Občine Šempeter-Vrtojba poziva občane, da pregledajo območje okoli svojih domov, očistijo jaške v bližini hiš in zagotovijo pretočnost meteornih voda okoli svojih bivališč. Če lahko, iz kleti in nižjih prostorov umaknite premično premoženje. V okolici hiše pa zavarujte predmete, ki jih voda lahko odplavi. Tisti, ki živite ob vodotokih, ki bi lahko nevarno narasli, pripravite protipoplavne vreče in jih ob potrebi namestite pred  zunanja vrata, svetlobne jaške, na talne sifone in druga mesta, kjer obstaja verjetnost vdora vode. 

 

Pozorni bodite tudi na vse morebitne premike razmočene zemljine, še posebej tam, kjer so se v preteklosti že pojavljali zemeljski plazovi. Bodite pozorni na dogajanja v tleh nad in pod objekti, zgrajenimi na pobočjih ali tik ob njih.

 

Za vso pomoč, ki jo rabite, kličite na DEŽURNI TELEFON ŠTABA CIVILNE ZAŠČITE 05 335 16 32 oz. na 041 622 397. Priporoča se spremljanje napovedi in opozoril!

Oglejte si tudi