Logo MojaObčina.si
DANES
16°C
4°C
JUTRI
18°C
8°C
Oceni objavo

Ponovna nevarnost poplav

Od nedelje opoldne do ponedeljka zvečer bo v zahodni Sloveniji padlo od 100 do 150 litrov dežja na kvadratni meter. V nedeljo popoldne se bo dež v zahodni Sloveniji okrepil in zvečer razširil tudi nad osrednjo Slovenijo, možne bodo krajevne nevihte. V vzhodni Sloveniji bo še povečini suho. V ponedeljek bo povsod deževalo, največ dežja bo v zahodni Sloveniji. Padavine bodo predvidoma najbolj intenzivne v ponedeljek dopoldne, v noči na torek pa bodo slabele. Meja sneženja bo nad 2300 metri, v nedeljo zvečer in v noči na ponedeljek prehodno na okoli 2700 metrih, v noči na torek pa se bo spustila na 800 metrov.

 

Od nedelje opoldne do ponedeljka zvečer bo v zahodni Sloveniji padlo od 100 do 150 litrov dežja na kvadratni meter, drugod od 20 do 80, opozarjajo na Arsu. V soboto in nedeljo bo predvsem v severovzhodni Sloveniji pihal okrepljen jugozahodni veter. Hitrost vetra po nižinah predvidoma ne bo presegla opozorilne vrednosti (70 km/h), v hribovitem svetu (npr. vrhovi Pohorja) pa bodo možne hitrosti do okoli 90 km/h.

 

Reke bodo močno narasle v nedeljo popoldne

 

Močnejši porast rek po državi hidrologi predvidevajo v nedeljo popoldne in v noči na ponedeljek ter v ponedeljek čez dan. V večjem obsegu bodo v ponedeljek poplavile predvsem reke s pritoki na jugozahodu države: Vipava, Reka, reke v slovenski Istri in Gorških brdih ter tudi Kolpa.

 

Poziv občanom

 

Ponovno pozivamo vse občane, da tekom jutrišnjega dne pregledajo, očistijo in zagotovijo pretočnost meteornih voda okoli svojih bivališč. Ker je pošla zaloga vreč (kar 3.500 somo jih razdelili in to 244 gospodinstvom), vas seznanjamo, da bomo tudi jutri, v nedeljo 4. novembra, od 10. ure dalje preg gramoznico Primorja na razpolago z mehanizacijo za polnjenje vreč, ki jih boste prinesli s seboj.

 

Za vse informacije pokličite na tel. št. 05 335 16 32 ali 041 622 397.

Oglejte si tudi