Logo MojaObčina.si
JUTRI
16°C
0°C
PON.
14°C
4°C
Oceni objavo

Sedem novih štipendistov Občine Šempeter-Vrtojba

Šempeter pri Gorici, 1. 2. 2013 - Župan mag. Milan Turk je v petek podpisal pogodbe s sedmimi novimi štipendisti Občine Šempeter-Vrtojba.


Občina Šempeter-Vrtojba vsako novo šolsko leto objavi razpis za štipendije. Na razpis za šolsko/študijsko leto 2012/2013, kjer je bilo razpisanih 7 štipendij, se je prijavilo 17 kandidatk in kandidatov. Podeljene so bile 3 dijaške štipendije in 4 štipendije študentom (Univerza za umetnost Berlin, Fakulteta za računalništvo in informatiko v Ljubljani, Akademija za glasbo v Ljubljani, Inštitut in akademija za multimedije v Ljubljani).

Štipendiranje v Občini Šempeter-Vrtojba ureja Odlok o štipendiranju v Občini Šempeter-Vrtojba. Na podlagi vsakoletnega razpisa se prijavi do 17 kandidatov. Tako ima v tem šolskem letu Občina Šempeter-Vrtojba petnajst štipendistov. Za izplačevanje štipendij se letno nameni okrog 35.000,00 EUR proračunskih sredstev.

Pripravo predlogov za štipendiranje na podlagi izpolnjevanja razpisanih pogojev in dokazil izvaja Komisija za štipendiranje. Čas prejemanja štipendije se prične s prvim mesecem šolskega oz. študijskega leta in traja do vključno zadnjega meseca zaključnega letnika srednješolskega izobraževanja za dijake oz. do zaključka rednega absolventskega staža za študente. Višina štipendije je odvisna od posameznikovega doseženega povprečnega uspeha v preteklem šolskem/študijskem letu.

Oglejte si tudi