Logo MojaObčina.si
DANES
14°C
2°C
JUTRI
17°C
3°C
Oceni objavo

O društvu Čebelica

Kaj počnemo v medgeneracijskem društvu Čebelica?


Imamo 16 skupin starih za samopomoč, ki delujejo v domu dr.  Janka Benedika in v zunanjem okolju. Skupine  imajo redna tedenska srečanja, ki trajajo uro in pol. Vsako skupino vodita po dva usposobljena voditelja. Vanjo je  vključeno 6-10 oseb starejših od 69 let.

Program poteka že 23 leto.

 

Na srečanjih skupine se člani z voditelji pogovarjajo o dogovorjeni temi, osebnih doživetjih, izročilih, šegah, navadah… Poleg pogovora  v nekaterih skupinah zapojejo, delajo vaje dihanja in različne vaje za boljšo koncentracijo in ohranjanje spomina.

 

V skupinah se praznujejo osebni prazniki članov skupin in voditeljev. Na srečanja povabijo različne goste, zanimive in znane osebnosti.

 

Skupine izvedejo od enega do več  letnih izletov, ogledov kulturnih znamenitosti, razstav, glede na sposobnost članov posamezne skupine.

 

Voditelji skupin, s posameznimi člani skupin in mladimi organiziramo vsako leto 3 dnevni medgeneracijski tabor, ki sledi ciljem skupnega druženja in prenašanja izkušenj in znanj starejše generacije na mlade.

 

Voditelji skupin imamo redna mesečna intervizijska srečanja, ki jih vodi koordinatorka programa. Srečanja so namenjena analiziranju in načrtovanju dejavnosti in zadovoljevanju potreb po pripadnosti, pomembnosti, zabavi, izobraževanju  voditeljev  skupin.  Intervizijska srečanja so naša vzpodbuda in pomoč, da program izvajajo kvalitetno že toliko let.

 

Voditelji skupin se dodatno izobražujemo. Srečujemo se z voditelji skupin Gorenjske in imamo vse slovensko srečanje vseh voditeljev ob okroglih obletnicah.

 

Zveza društev za socialno gerontologijo, ki povezuje vsa društva v Sloveniji, ki izvajamo tak program, izdaja strokovno revijo in pripravlja posamezne strokovne delavnice in usposabljanja za nove prostovoljce.

 

 

 

 

Oglejte si tudi