Logo MojaObčina.si
JUTRI
17°C
3°C
NED.
22°C
4°C
Oceni objavo

Podelitev priznanj ob občinskem prazniku

V Baročni dvorani Radovljiške graščine je bila v petek, 2. avgusta, zvečer osrednja slovesnost ob prazniku Občine Radovljica. Občinski praznik 5. avgust je posvečen spominu na ustanovitev Cankarjevega bataljona leta 1941 na Vodiški planini.

 
Župan Ciril Globočnik je na slovesnosti izročil priznanja občinskim nagrajencem. Zbranim je čestital ob prazniku in predstavil  nekatere aktualne občinske naložbe. Med drugim je povedal, da se je v Kropi začela gradnja primarne kanalizacije. Projekt komunalne infrastrukture Kropa zajema še čistilno napravo, izvedbo je omogočila pridobitev nepovratnih sredstev iz Evropskega sklada za regionalni razvoj v višini 2,3 milijona evrov. Skupna vrednost projekta je 3,7 milijona evrov, zaključek del pa je načrtovan jeseni prihodnje leto. Letos je predviden tudi začetek gradnje kanalizacijskega omrežja Begunje, ki bo prav tako sofinancirana z visokim deležem evropskih sredstev - z 1,2 milijona evrov iz kohezijskega sklada. V teku sta energetski sanaciji osnovnih šol v Begunjah in Radovljici, v prihodnjih dveh letih bosta obnovljena še vrtec in šola v Lescah; do leta 2015 bo občina za te projekte iz kohezijskega sklada prejela 2,1 milijona evrov. Za dograditev vrtca v Lescah je bil ponovljen javni razpis za izbor izvajalca, tako da je začetek del predviden še letos. Nadaljevala se bo gradnja nove knjižnice, do konca leta bosta urejeni komunalna infrastruktura in okolica. Večja občinska naložba na področju vzdrževanja cest je rekonstrukcija ceste v Vaze, dostopne ceste do Ljubnega, v vrednosti 220 tisoč evrov.

 

 

Slovesnost so povezovali Suzana Adžič, Rok Andres in Nejc Šmit, v kulturnem sporedu pa sta nastopila saksofonist Blaž Trček in kitarist Klemen Smolej, člana radovljiškega Bid Banga, ki je ob 20. uri na Linhartovem trgu začel svoj koncert z gostom Sergejem Škofljancem.

 

Prireditve ob občinskem prazniku se bodo nadaljevale v soboto in nedeljo. Spominsko srečanje ob 72. obletnici ustanovitve Cankarjevega pri Partizanskem domu na Vodiški planini bo jutri ob 11. uri. Jutri ob 10. uri bo v galeriji v Šivčevi hiši delavnica Radovljica - staro mesto.

 

Tradicionalno srečanje mest na Venerini poti na Linhartovem trgu bo v nedeljo od 10. do 19. ure. Pri Roblekovem domu na Begunjščici pa bo v nedeljo prireditev Na Roblek bom odšel.

 

Vir: Občina Radovljicaa

Oglejte si tudi