Logo MojaObčina.si
DANES
14°C
2°C
JUTRI
17°C
3°C
Oceni objavo

Srečanje Žoga Bendov stanovalcev slovenskih domov

Srečanje Žoga Bendov stanovalcev slovenskih domov bo potekalo v organizaciji Doma starejših občanov Preddvor in v sodelovanju s KUD Visoko in z vrtcem Janček Visoko v četrtek, dne 26. marca 2015 v dvorani Kulturnega doma Visoko pri Kranju, s pričetkom ob 10.00 uri.
Dom starejših občanov Preddvor je v letu 2014 organiziral in izvedel delavnice z naslovom Trening motoričnih, kognitivnih, perceptivnih spretnosti ob glasbi – Žoga Bend ( glej zloženko v priponki ). Delavnic se je udeležilo 39 terapevtov iz 20 slovenskih domov. Vsi udeleženci so bili nad pridobljenim znanjem izjemno navdušeni.

Idejne vodje vadbe smo delavne terapevtke in fizioterapevtka DSO Preddvor, ki smo po končanih delavnicah domovom, ki so bili udeleženci delavnic obljubile, da bomo v letu 2015 organizirali srečanje »Žoga Bendov stanovalcev«. Na srečanju se bodo stanovalci osmih slovenskih domov z bobnanjem s kuhalnicami po velikih gimnastičnih žogah predstavili drug drugemu z dvema pesmima.

Na srečanju bodo  sodelovali:

  1. Dom starejših občanov Preddvor in enota Naklo
  2. Dom Petra Uzarja Tržič
  3. Dom upokojencev Izola
  4. Dom upokojencev Kranj
  5. Dom upokojencev Nova Gorica – enota Podsabotin
  6. Dom starejših občanov Ajdovščina
  7. Comett domovi d.o.o., Pegazov dom Rogaška Slatina
  8. Dom starejših občanov Preddvor

 

Srečanje se bo dogajalo tudi v medgeneracijskem sodelovanju, saj je soorganizator srečanja tudi Vrtca Janček Visoko. Otroci vrtca bodo s svojima vzgojiteljicama popestrili program tudi s svojim nastopom. Dogodek je s strani vrtca prijavljen na Dan za spremembe v organizaciji Slovenske filantropije, katerega namen je spodbujanje k povezovanju medgeneracijskega sodelovanja in izmenjave znanj med mlajšo in starejšo generacijo.

Oglejte si tudi