Logo MojaObčina.si
DANES
18°C
6°C
JUTRI
22°C
9°C
Oceni objavo

PRVI TEKAŠKI KRAS KROS

V nedeljo se je odvijalo novo poglavje serije Kras Kros športnih prireditev. V Mirnu se je 145 tekačev udeležilo tekaške prireditve 1. Kras Kros trail run
Miren; V nedeljo se je odvijalo novo poglavje serije Kras Kros športnih prireditev. V Mirnu se je 145 tekačev udeležilo tekaške prireditve 1. Kras Kros trail run. Proga dolžine 14 km s 380 višinskimi metri vzponov  je vodila po mokrih in drsečih stezah ter poteh iz Mirna na Cerje z okolico – zanimiv prehod skozi jamo Pečinko ter nazaj v Miren.  Najhitreje – v eni uri,  je v zahtevnih pogojih progo pretekel Marko Tratnik (ŠD Nanos Podnanso), dve minuti za njim se je uvrstil Paolo Massarenti (Italija), tretji paZarnik Sebastjan. Med 33 ženskami je bila najboljša Petra Tratnik (ŠD Nanos Podnanos).

“Glede na to, da je bila tekaška KRAS KROS preizkušnja prvič organizirana in glede na močan dež na dan dogodka, sem izredno zadovoljen s številom nastopajočih. Moja predvidevanja o množičnem obisku dogodka – ob spodobnem vremenu približno 300 nastopajočih, ni bila napačna! Ustvarili nismo nič novega razen dogodka – steze in poti so že obstoječe in vzdrževane s strani TD Cerje in malo reklame ciljni publiki so bile dovolj, da KRAS KROS “melje” dalje. Za drugo trail run preizkušnjo, februar 2017, si bomo prizadevali izboljšati organizacijo in pripraviti dve različni razdalji prog. Zahvaljujem se vsem, ki so sodelovali pri projektu, še posebej nastopajočim!”, je z zadovoljstvom o dogajanju izjavil idejni vodja KRAS KROS Borut Klančič.

V vrsti dogodkov KRAS KROS je že pred vrati vrhunec….gorskokolesarki 4. KRAS KROS MTB MARATON, 13. marec!

Rezultati skupno moški TOP5:

  1. Marko Tratnik (ŠD Nanos) 1:00:54
  2. Paolo Massarenti (S.Giacomo TS) 1:02:50
  3. Sebastjan Zernik 1:03:30
  4. Simon Strnad (ŠD Nanos) 1:06:36
  5. Jan Božič 1:07:56

Rezultati skupno ženske TOP5:

  1. Petra Tratnik (ŠD Nanos)
  2. Silvia Moras (Corro ergo sum runners)
  3. Kristina Mamič (Olimp)
  4. Sara Crisci
  5. Marša Gojkovič

Več na www.kraskros.com

Povezave

www.kraskros.com

Oglejte si tudi