Logo MojaObčina.si
DANES
18°C
6°C
JUTRI
22°C
9°C
Oceni objavo

9. KRAS KROS MTB V DEŽJU

Tokratna izvedba gorskokolesarske prireditve Kras Kros v znamenju obupne vremenske napovedi in blata
V nedeljo 10.3.2024 je društvo AMKK Ales.ca-racing devetič organiziralo množični gorskokolesarski dogodek s štartom in ciljem v Mirnu. V deževnem vremenu se je na štartu zbralo 220 kolesarjev iz Slovenije, Italije, Hrvaške in BiH. 40 km dolgo progo s skupaj 800 višinskimi metri vzponov po tokrat spolzkih in deloma blatnih gozdnih prometnicah Goriškega Krasa v Občini Miren–Kostanjevica je najhitreje odpeljal Rok Naglič (Calcit Bike Team) s časom 1:34:56. Drugo mesto je tako kot lani zasedel Benjamin Wayer (Team Todesco). Jakob Klemenčič (MBK Črni Vrh) je zasedel skupno tretje mesto. V ženski razvrstitvi med 13 uvrščenimi je bila najhitreša Lara Kocjancic (MBC Trieste) s časom 2:04:10.


Vremenska napoved je bila katastrofalna, a na dan dogodka se napoved ni uresničila. Štart na cesti pri Štantu je minil brez dežja, kasneje je le rahlo deževalo. Večnevno deževje je dodobra namočilo kraški teren. Steze in stranske gozdne prometnice so bile blatne in s tem zelo spolzke. Najzahtevnejši del je bil spust iz Krasa v Vipavsko dolino saj je bila steza zelo spolzka. Tokrat je imela precej dela tudi prisotna ekipa nujne medicinske pomoči.

Od lokalne skupnosti velja omeniti odlično sodelovanje s KS Opatje selo oz. z Opajci, ki so zagotovili varnost v Opatjem selu in oklolici ter članov ND Adria Miren. 

Zaradi vremenske napovedi je bil Kras Kros 2024 blizu odpovedi. "Vztrajali smo, napoved je bila zgrešena in Kras Kros 2024 je "pod streho". Pričakoval sem manj udeležencev, dobro je. Zaradi razmočenega terena je bilo precej padcev. Hudih poškodb ni bilo, vsi veseli. V maloštevilčni ekipi našega društva strmimo dalje in gledamo na naslednjo jubilejno deseto izvedbo top gorskokolesarskega dogodka v Sloveniji in bližnji okolici", pravi vodja prireditve.



Oglejte si tudi