Logo MojaObčina.si
DANES
16°C
3°C
JUTRI
18°C
7°C
Oceni objavo

V Blagovici nova vodovodna cev

Pomladni meseci so na območju občine Lukovica minili v znamenju investicijsko vzdrževalnih del, med katerimi je Občina Lukovica pristopila tudi k zamenjavi dotrajane oziroma neustrezne vodovodne cevi na magistralnem vodovodu na odseku od Blagovice (Tatermana) do naselja Podsmrečje.

Obstoječi vodovod, ki je povezoval VH Taterman z Raztežilnikom Kamrca nad Podsmrečjem, je v svojem začetnem delu potekal sprva po gozdnatem in strmem pobočju po zemljiščih, ki so bila v zasebni lasti. Zamenjava vodovodne cevi je bila že dlje časa v programu menjav tistega odseka glavnega vodovoda, na katerem niso bila izvedena dela v času izgradnje avtoceste.

»Trasa vodovoda je bila nedostopna za gradbeno mehanizacijo, neprimerna za vzdrževanje, obenem pa je ob večjih nalivih prihajalo do lokalnih zdrsov pobočja, pretrganja cevi, ki so povzročila okvare s havarijo ter dodatno škodo na terenu,« pojasnjuje Rok Penec, višji svetovalec za javna naročila in gospodarske javne službe na Občini Lukovica.


Investicijsko vzdrževalna dela so obsegala zamenjavo vodovodne cevi v dolžini 218 metrov, in čeprav je poseg manj viden je po besedah župana Občine Lukovica Mateja Kotnika pomemben, zaradi dotrajanosti, amortiziranosti, kakovosti in izgube vode v preteklosti. 

Oglejte si tudi