Logo MojaObčina.si

Lukovica

DANES
14°C
0°C
JUTRI
14°C
1°C
Deli
4249

Dela na Brdu se zaključujejo

Brdo pri Lukovici vztrajno pridobiva novo podobo, dela v okolici samih velikih stavb in zgodovinskih objektov - med šolskim poslopjem, župniščem, gradom in cerkvijo Marije Vnebovzete, pa se bližajo koncu.

Gre za celostno ureditev okolice z vidika zagotavljanja varnosti šoloobveznih otrok, motornega prometa, ki se je z aktivnim delovanjem Čebelarskega centra Slovenije, predvsem pa v času delovanja šole, v zadnjih letih izjemno povečal.

Do sedaj je bila urejena Kersnikova cesta v Lukovici z vodovodom, pločnik med Šentvidom pri Lukovici in Brdom, pločnik v okolici Jermanove hiše, saniran je tudi del opornega pokopališkega zidu. Na delu pločnika pred cerkvijo so bili predhodno parkirani avtomobili, sedaj pa bo tu prostor za otroke, ki čakajo prevoz, omogočen pa bo tudi nemoten prehod otrok iz smeri Rafolč. Trenutno se zaključuje rekonstrukcija ceste med župniščem in cerkvenim opornim zidom z vzpostavitvijo obojestranskega pločnika, s katerim bo vzpostavljena varna pešpot tudi iz smeri Lukovice. Po besedah izvajalcev, bo izgradnja pločnika zaključena že v kratkem, do konca septembra. Čisto na koncu bodo zasadili še travno rušo ter okrasna drevesa in s tem primerno uredili tudi okolico cerkve in župnišča. 

Všečkaj objavo

Oceni objavo

Število glasov: 0

Oglejte si tudi

Komentarji

Za komentiranje se morate prijaviti.
Na ta prispevek še ni komentarjev. Bodi prvi!