Logo MojaObčina.si
DANES
16°C
3°C
JUTRI
18°C
6°C
Oceni objavo

Niso pridne zgolj čebele, pridni smo tudi čebelarji

V Čebelarskem društvu Lukovica se vedno kaj dogaja, ko smo čebelarji na kupu, pa vedno brenči.

Brenči zaradi dobre volje, izmenjavanja izkušenj in sodelovanja pri različnih dogodkih. 3. aprila smo izvedli sveto mašo pri kapelici sv. Ambroža na Brdu. Sveta maša je bila darovana za vse pokojne čebelarje in za dobro letino, ki bo po lanskem res zelo slabem letu več kot dobrodošla. Pri maši so poleg ČD Lukovica s prapori sodelovali še ČD Dob Krtina, ČD Domžale, ČD Mengeš in ČD Lukovica. Zaradi odsotnosti župnika Andreja Sveteta je mašo daroval župnik z Vrhpolj Ivan Povšnar, ki je poudaril, kako pomembne so čebele za naš obstoj in na zanimiv način predstavil njegove izkušnje s čebelami. Po sveti maši smo se zadržali pri društvenem čebelnjaku, poskusili dobrote naših članov ter se pogovarjali o trenutnih sezonskih opravilih.

V aprilu smo se poleg rednega debatnega večera, ki je bil prvo sredo v mesecu, v ČD Lukovica v soboto, 25. aprila, zbrali na tradicionalni čistilni akciji ter s skupnimi močmi v sodelovanju s Čebelarsko zvezo Slovenije, Čebelarskima društvoma Domžale in Grosuplje ter čmrljarji uredili okolico okrog čebelarskega centra na Brdu. Delovne akcije se je udeležilo veliko članov in veseli smo, da smo opravili veliko delo. Priložnost pa smo izkoristili tudi za pridobivanje in izmenjavo novih znanj.

Maj je mesec, ko imamo čebelarji veliko opravil pri čebelah, vendar si vedno vzamemo čas tudi za naša druženja, kjer se vedno naučimo kaj novega.

Katja Nakrst, tajnica ČD Lukovica

Oglejte si tudi