Logo MojaObčina.si
JUTRI
18°C
14°C
PET.
15°C
10°C
Oceni objavo

Javno povabilo k partnerstvu pri projektu Slovenija na EXPO Milano 2015

S strani Spirita smo dobili dodatna pojasnila glede predstavitve na svetovni razstavi  EXPO 2015, na kateri se bo predstavila tudi naša regija (RDO Smaragdna pot kot destinacijska organizacija).

Koncept predstavitvenih vsebin so razdelili na nekomercialni in komercialni del. Turistična predstavitev regij bo spadala pod nekomercialne vsebine, gospodarstvo pod komercialne.

 

TURIZEM:

Gre za predstavitev regije prek vsebin naravne in kulturne dediščine ter drugih znamenitosti, ki so v svojem delovanju financirane iz javnih sredstev. V sklopu 14 dni v drugi polovici maja 2015 lahko brezplačno koristimo vseh pet predstavitvenih možnosti (glavni oder z velikim monitorjem (na voljo tudi priročni kuhalnik in hladilnik za kakšen kuharski show), razstavni pult v 5. delu paviljona z monitorjem, čakalna pot pred paviljonom – 2 monitorja, izhodna (nepokrita) pot iz paviljona ter 2 sejni sobi v VIP prostorih). VIP prostore lahko recimo uporabljamo za sprejemanje in pogostitev partnerjev.

Kako se bo tu predstavila RDO Smaragdna pot se še dogovarjamo. Na zadnjem sestanku smo dorekli smernice, sedaj pa naj bi se pridobili ponudbe treh zunanjih agencij, ki bi predstavile kreativne in cenovno sprejemljive rešitve za enoten koncept predstavitve naše regije.

 

GOSPODARSTVO:

Gospodarstvo lahko sodeluje na omenjeni razstavi prek javnega povabila, ki je objavljen na spletnih straneh SPIRIT: http://www.spiritslovenia.si/razpisi/2014-12-10-Javno-povabilo-k-partnerstvu-pri-projektu-Slovenija-na-EXPO-Milano-2015

Ločeno sta na spletnih straneh objavljeni tudi javni povabili za upravljavca ulične prehrane (street food) in upravljavca trgovine s slovenskimi izdelki.

http://www.spiritslovenia.si/razpisi/2014-12-03-Javno-povabilo-k-oddaji-ponudbe-za-upravljavca-Pozitivne-ulicne-prehrane-Positive-Street-Food-na-razstavi-EXPO-v-Milanu-2015

http://www.spiritslovenia.si/razpisi/2014-12-03-Javno-povabilo-k-oddaji-ponudbe-za-upravljavca-TRGOVINE-s-slovenskimi-izdelki-na-razstavi-EXPO-Milano-2015

 

 

V kolikor ne bo dovolj interesa za upravljavca trgovine (ta možnost obstaja), bodo tudi ta del namenili drugim vsebinam, bodisi regijskim predstavitvam ali podjetjem. Veliko je odvisno od prejetega interesa in ponudb, kar pa v tem trenutku težko komentirajo. Vsekakor se bodo potrudili, da se bodo našemu konceptu predstavitve čim bolj približali in nam omogočili, da bomo e na razstavi ustrezno in seveda uspešno predstavljeni.

 

Z upravljavcev ulične prehrane pa se bodo skušali dogovoriti, da bi v terminu posamezne regijske predstavitve ponudili tipičen krožnik regije. Skratka veliko je še stvar dogovora in nadaljnjih usklajevanj.

Sporočajo nam tudi, da se v okviru GZS (mednarodni oddelek) pripravlja dodaten gospodarski program za EXPO Milano, v smislu organizacije manjših gospodarskih sektorskih delegacij. Omenim naj še možnost gospodarske platforme, ki je neke vrste business matching platforma, ki jo organizira Milanska gospodarska zbornica. Več informacij o tem lahko pridobite tudi preko gospodarskega svetovalca v Milanu, Gregorja Šuca (Gregor.Suc@gov.si).

 

Tatjana Humar, TIC Kobarid

Oglejte si tudi