Logo MojaObčina.si
DANES
17°C
5°C
JUTRI
16°C
1°C
Oceni objavo

Župan Občine Kluže Fabrizio Fuccara na obisku v Kobaridu

Danes sta se župana dveh Posoških občin, Kobarida in Bovca, v prostorih Občine Kobarid sestala z županom Občine Kluže iz Italije Fabriziom Fuccarom in svetnikom v Regionalnem svetu Furlanije Julijske krajine (FJK) Cristianom Shaurlijem.

 

Ena glavnih tem srečanja je bila neprevoznost ceste preko prelaza Predel, ki povzroča veliko slabe volje pri vseh, tako domačinih, turistih kot pri gospodarstvenikih. Pri tem je regijski svetnik Cristiano Shaurli obljubil, da bo vzpostavil stik z ANAS-om in tudi sam poudaril potrebo po čimprejšnji zagotovitvi prevoznosti omenjene ceste. Povedal je tudi, da si prizadevajo, da bi vse te ceste prišle z državnega na regionalno upravljanje. 


Župan Občine Kluže Fabrizio Fuccaro se je dotaknil zaprtja smučišča Kanin in župana Občine Bovec Valterja Mlekuža povprašal o nadaljnih načrtih v zvezi z odprtjem Kanina. Župan je predstavil zadnje novosti v zvezi z oživitvijo Kanina in prenosom lastništva krožnokabinske žičnice na Občino Bovec. Izrazil je upanje, da bo smučišče Kanin zaživelo že v prihodnji zimski sezoni.

 

Župan Občine Kobarid Robert Kavčič je izpostavil željo po večjem sodelovanju na turističnem področju na obeh straneh meje, z vzpostavitvijo informacijskih centrov tudi na italijanski strani, ter pripravi skupnih projektov, s katerimi bi lahko skupaj kandidirali na razpisih za evropska sredstva. Ker smo ravno v času obeleževanj 100-letnic 1.svetovne vojne je ena zanimivih zgodb tudi zgodovinski turizem, ki bi v našo dolino privabil še več obiskovalcev. 

 

Oglejte si tudi