Logo MojaObčina.si
DANES
15°C
0°C
JUTRI
19°C
6°C
Oceni objavo

GASILCI SO ZAKON!

Sredi meseca decembra smo delili hrano. Bilo je je nekaj več kakor običajno, zato smo prosili vsa štiri gasilska društva, Mihovce-Dragonja vas, Jablane, Šikole in Starošince, za pomoč pri nalaganju v Ptuju, prevozu in potem prenosu v prostor na sedežu KORK Cirkovce.
Sodelovala so vsa štiri PGD. Posamezen avto je imel od dveh do štirih spremljevalcev. V Cirkovcah smo jih pričakali vsi prosti odborniki in Jaša, naš pridni prostovoljec, učenec drugega razreda OŠ Cirkovce. 

Delo nam je teklo kot namazano. Na široko smo odprli okni, se razvrstili v "kačo" ter hitro razložili gasilska vozila in napolnili prostor s prehranskimi artikli, razvrščenimi po posameznih izdelkih.

Delo je teklo v veselem vzdušju. Po končanem delu smo ob kavi za kratek čas poklepetali, si pogasili žejo, naredili nekaj posnetkov ter se zadovoljni poslovili.

Po dolgi vrsti let, ko smo pri KORK Cirkovce isti ljudje, se začneš spraševati o smislu svojega dela, zlasti kadar dobivaš slabe povratne informacije. Taki dogodki, kot je aktivnost, ki poveže več srčnih ljudi tudi iz drugih društev, pa ti ponovno dajo zagon, da vztrajaš.

Gasilci so naša podaljšana roka. Že 33 let sem predsednica naše organizacije in v vseh letih so oni vedno z veseljem pomagali. Pri različnih prevozih, pri pripravi prostorov za vse naše prireditve tako za starejše kot za šolarje; njihova humanitarnost se kaže tudi v tem, saj je med njimi kar veliko krvodajalcev.

Že zelo dolgo se zavedamo, da ni njihovo edino delo gašenje, in za to smo jim iskreno hvaležni.

Tako smo jih že pred več kot desetimi leti opremili z napolnjenimi omaricami za prvo pomoč. Že več kot leto pa imajo v gasilskem domu Jablane defibrilator, ki smo ga nabavili in registrirali pri službi obveščanja 112. Istočasno pa so potekala tudi usposabljanja za nudenje prve pomoči. 

Letošnje leto se je med DEVETDESETLETNIKE vpisalo tudi PGD MIHOVCE-DRAGONJA VAS.

Na svojem občnem zboru so podali izjemno bogato bero opravljenega dela v letu 2014. Povedali so, da bo prihajajoče leto leto, ko se bo praznovalo in tudi potrjevalo, zakaj je dobro biti star 90 let in v svojih vrstah imeti veliko mladih, srčnih ljudi. ISKRENE ČESTITKE!

 

SPOŠTOVANE GASILKE IN GASILCI VSEH PGD, PRISRČNA HVALA ZA VSE VAŠE DELO. ŽELIMO VAM ŠE MNOGO USPEŠNEGA DELA, VESELIH DRUŽENJ IN VARNIH IZVOZOV. 

To vam želijo vsi člani odbora Krajevne organizacije Rdečega križa Cirkovce.

Oglejte si tudi