Logo MojaObčina.si
JUTRI
18°C
6°C
NED.
22°C
9°C
Oceni objavo

Mokra proga in vratolomne vožnje

Letošnja že devet zaporedna tekma Downhill Avče je postregla z vremenskimi razmerami kakršne smo bili vajeni prva leta tega tekmovanja. V soboto je bilo še dokaj prizanesljivo, a so zaradi tega imeli tekmovalci na progi še toliko več težav.

Tekst: Miha Jakopič, ŠKTD Avče

Ilova zemlja se je v soboto popoldan začela sušiti in je zato postala zelo lepljiva, kar pa je za tekmovalce pomenilo veliko težavo saj se kolesa zaradi tega niso vrtela in tako je marsikateri od njih skozi cilj kolo prinesel ne pa pripeljal. V nedeljo je deževalo skozi celotno tekmovanje, kar za tekmovalce ni bilo tako slabo, nekoliko manj pa so bili dežja veseli gledalci.

Težavne razmere so botrovale, da se je tekme udeležilo nekoliko manj tekmovalcev kot pretekla leta. Tudi gledalcev je bilo precej manj kot pretekla leta, so pa ti videli veliko vratolomnih voženj in padcev, ki pa so se na srečo končali brez poškodb.

Med elito je zmago domov odnesel Nejc Rutar (Rajd Trek/Unior Tools Team), drugi je bil njegov klubski kolega Žiga Pandur, tretji pa Miran Vauh (Črn Trn GT). Odlično pa so se odrezali tudi tekmovalci ŠKTD Avče. Andrej Markič je v kategoriji elite zasedel deseto mesto, v kategoriji master je Mitja Madon zasedel prvo, Urban Švab pa drugo mesto. Med mlajšimi mladinci je bil Miha Ivančič tretji, pri amaterjih pa sta Klemen Kuk in
Matjaž Skok zasedla drugo in tretje mesto.

Ob tej priložnosti bi se radi zahvalili vsem, ki so na bilo kakšen način pripomogli k izvedbi te prireditve!


Oglejte si tudi