Logo MojaObčina.si
DANES
25°C
11°C
JUTRI
22°C
11°C
Oceni objavo

Šurkov tek na Ključ uspel

Podolnica, 21. september – Podolnica je bila na prijetno septembrsko nedeljo povsem športno razpoložena – najmlajše tekačice in tekači so zaobkrožili vas, odrasli pa so se iz vasi povzpeli na Ključ. Premierna organizacija Šurkovega teka na Ključ je odlično uspela, zato dogodek zna prerasti v tradicionalnega.
Po obilici deževnih vikendov je bila tokratna sončna jesenska nedelja kot naročena. Kar sedemintrideset rekreativnih tekačic in tekačev se je dopoldne zbralo na parkirišču gostilne Pr' Kozinc, kjer je bilo zbirno mesto za udeležence Šurkovega teka na Ključ.

Prvi so pred startno črto stopili otroci. Petnajst fantov in deklet se je spopadlo z 850 metrov dolgo krožno progo, ki je potekala skozi Podolnico. Med dekleti je ciljno črto prva prečkala Metka Žvokelj, nekaj korakov za njo je pritekla Tjaša Urbančič, tretje mesto pa je osvojila Alma Borštnik. Pri fantih je s krožno progo najhitreje opravil Matevž Ogrin, sledila sta mu Blaž Prebil in Žan Frank. Ti so za svoj nastop ob koncu tekmovanja prejeli odličja, ki jim bodo v lep spomin na prijeten športni dan in spodbudo za naprej.

Za tekom otrok je sledil pravi gorski tek za odrasle. Tekmovalci so pred startno črto, kjer so bili razvrščeni po starostnih kategorijah in spolu (ženske in moški do 30 let, od 31 do 44 let in nad 45 let), nestrpno čakali znak za skupinski start. Dvaindvajset prijavljenih se je najprej prebilo skozi del vasi, nato pa pot nadaljevalo po utrjeni gozdni pešpoti proti vrhu. Sprva je bila skupina strnjena, a že prvi vzpon na Mali vrh je tekmovalce razdrobil in v ospredje so se prebili hitrejši in kondicijsko močnejši tekači. Najhitrejši so s progo, dolgo 3 kilometre in z višinsko razliko 280 m, opravili v manj kot dvajsetih minutah. Absolutni zmagovalec je postal domačin Blaž Lešnjak; s časom 18:05:25 je postavil rekord, ki ga bodo tekači poskušali uloviti naslednje leto, le slabo minuto za njim pa je pritekel Andrej Malavašič. Med moškimi sta v svoji kategoriji slavila še Boštjan Kozina in Marko Ogrin. Med štirimi ženskimi udeleženkami je najboljšo pripravljenost pokazala Lea Smrtnik, drugo mesto si je pritekla Cita Zupanc, tretji čas pa Monika Ferran. Vsi tekači so pokazali dobro kondicijsko pripravljenost, za kar so si najboljši prislužili medalje in praktične nagrade, a kar je najpomembnejše – prav vsi so prišli do vrha in ciljno črto prečkali nepoškodovani, nasmejani in le rahlo zasopli. Osvežilna pijača in sadje, ki sta jih čakala na cilju, sta se jim pošteno prilegla, še bolj pa malica v obliki pice, s katero so vsem tekmovalcem postregli Pr' Kozinc, kjer se je prijetno nedeljsko druženje nadaljevalo še v popoldne.

Športni dogodek, katerega namen je po besedah pobudnika in enega od organizatorjev, Roberta Vrhovca, spodbujanje otrok, mladih in mladih po srcu h gibanju ter seveda druženje, je fantastično uspel. »Namen in cilj sta dosežena. Lahko bi rekel, da celo presežena, saj je bil odziv, tako s strani tekmovalcev, med katerimi je bilo kar nekaj domačinov, kot osebja, ki je priskočilo na pomoč in pomagalo pri sami organizaciji dogodka ali pa nas z donacijo le podprlo, več kot odličen,« je po koncu dogodka zadovoljno povedal Robert. Ob tem pa je izrazil veliko zahvalo soorganizatorju Blažu Lešnjaku ter vsem prostovoljnim asistentom in sponzorjem, ki so sodelovali, tekmovalcem pa čestital za udeležbo in doseženi rezultat. Ideja o organizaciji Šurkovega teka na Ključ, ki se je porajala že nekaj let, se je tako končno uresničila, in ker je bil odziv izredno pozitiven, nam organizatorja zagotavljata, da ga lahko pričakujemo tudi v prihodnjem letu. Zato, tekačice in tekači, le urno trenirajte.

 

Nadja Prosen Verbič

Foto: Š. Ž. in E. Š.

 

Organizator se posebej zahvaljuje sponzorjem, in sicer generalnim sponzorjem, to so Gostilna Pr' Kozinc, Mizarstvo Anton Škof, s. p., Domplesk - Klemen Žvokelj, s. p., Inštalacije Vrhovc - Aleš Vrhovc, s. p., ter ostalim: Lavanda - Marjan Žvokelj, s. p., Elvectum - Jaka Verbič, s. p., Mizarska in montažna dela - Žvokelj Janez, s. p., Mizarska montaža Vrhovec, Alan A&A avtomehanika in avtoprevozništvo, B.H.&Com.

 

Oglejte si tudi